Fernando Rijstenberg. Foto: Fuyun Dales
Fernando Rijstenberg. Foto: Fuyun Dales

Allereerste Museumnacht van Winterswijk

Cultuur

WINTERSWIJK - Livemuziek in grote installatiekunstwerken, een silent-disco in de voormalige woonkamer van Piet Mondriaan en blind-dates in het museumcafé: de allereerste Museumnacht van Winterswijk staat op de planning. Op 8 december openen de Wereld van Wenters en Museum Villa Mondriaan van 19:00 tot 00:00 uur hun deuren. Met één kaartje krijgen bezoekers toegang tot de tentoonstellingen en alle bijbehorende activiteiten en liveoptredens.

Museumnacht Winterswijk draait niet alleen om de avondopenstelling van de samenwerkende musea: “We willen dat jong en oud de kans krijgt om dansend het museum in te gaan. Want ja, het museum is er ook zeker om feest te vieren!”, aldus Villa Mondriaan-directeur Jana Roovers. Naast dansen wordt er volop bijzonder kennisgemaakt met oude en nieuwe kunst. Ook valt er op romantisch vlak genoeg te beleven. Jana: “Hoe fijn is een museumdate? In de speeddateronde tijdens de museumnacht leer je nieuwe mensen kennen en heb je meteen iets te doen: namelijk struinen door het museum”. Ook de Wereld van Wenters geeft een spannende draai aan de avond. Kunstenaar Jonas Johannis voegt nieuwe werken toe aan zijn expositie en voorziet het werk zelfs van een live optreden. In Villa Mondriaan genieten aanwezigen van de akoestische muziek door Jeffrey Sletering en Dana Lewu.

Muzikaal talent
Winterswijks dj Fernando Rijstenberg (21) zal deze avond twee uur lang een nieuwe set draaien in de voormalige woonkamer van Piet Mondriaan. Vervolgens zal Kyra Nijskens, één van de kunstenaressen die deelneemt aan de tentoonstelling Heimat | Jong & Veelbelovend, de dansvloer overnemen met haar muziek. Fernando: “Het is een geweldige locatie met een rijke geschiedenis. Het is geweldig om te zien dat zoiets mogelijk is in Winterswijk.”

Deze activiteit is  voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor het volledige programma kijk op villamondriaan.nl. 

De Wereld van Wenters is te bezoeken. Foto: PR
Kom kunst kijken en beleven in de Winterswijkse musea. Foto: Erwin Kamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk