Wolkentheater speelt in AZC. Foto: Archief Jan Boeve
Wolkentheater speelt in AZC. Foto: Archief Jan Boeve

Wolkentheater speelt in AZC

Cultuur

Een magische ontmoeting: Sinterklaas verlicht de harten van kinderen in AZC’s

WINTERSWIJK - In een betoverend spektakel van vreugde en samenhorigheid zal Sinterklaas vanaf 20 november samen met het WOLKENTHEATER vele AZC’s door heel Nederland bezoeken. Dit hartverwarmende theatrale feestje schenkt kinderen die zoveel ellende hebben meegemaakt een moment van pure vreugde en laat hen ervaren hoe het is om weer gewoon kind te zijn. Op woensdag 22 november is de Sint op bezoek in het AZC in Winterswijk, vanaf 16.00 uur. 

Sinterklaas, het bindmiddel voor integratie
De kinderen in Nederlandse AZC’s zijn al bekend met het verhaal van Sinterklaas; ze horen erover op school, via het Sinterklaasjournaal of van andere speelkameraadjes. Voor hen is Sinterklaas van onschatbare waarde. Hij opent de deuren naar Nederlandse tradities, cultuur en de samenleving. In de betoverende voorstelling van het Wolkentheater krijgen de kinderen zelfs de kans om deel te nemen, want bij Sinterklaas telt iedereen mee!

Een kinderglimlach is het mooiste geschenk
Stichting Wolkentheater, opgericht in 1993 door Adrijan Siniša Rakić, zelf een vluchteling uit voormalig Joegoslavië, zet zich in om kinderen met een traumatisch verleden een ontsnapping te bieden uit de dagelijkse beslommeringen. Rakić benadrukt: “Het zien van lachende gezichtjes bij vluchtelingenkinderen is voor ons het grootste compliment dat we kunnen ontvangen. Laten we samen de wereld van deze kinderen verlichten met lachende gezichtjes en stralende hoop!”

Men kan het Wolkentheater steunen en bijdragen aan dit betekenisvolle project via de officiële website: www.wolkentheater.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit