De winnende foto's. Foto: Catharina de Fauw
De winnende foto's. Foto: Catharina de Fauw

Josefine, Milou en Mariam winnaars ‘Wonder-fotowedstrijd’

Cultuur

WINTERSWIJK - Afgelopen vrijdag 10 november heeft op het Gerrit Komrij College de prijsuitreiking van de fotowedstrijd met het thema ‘Wonder’ plaatsgevonden. Deze wedstrijd hoort bij een expositie geïnitieerd door ‘Vrienden van de Jacobskerk’ en de Protestantse Gemeente Winterswijk in samenwerking met het Gerrit Komrij College. In de theaterzaal van het Gerrit Komrij College verzamelden zich de leerlingen uit havo en vwo 3 waarvan de foto’s genomineerd waren. Verder waren ook enkele ouders, de rector, de afdelingsleider van klas 3, de docenten beeldende vakken en een deel van de jury bestaande uit Kitty de Fauw van Galerie Foto Objectief en Jacqueline van der Vinne van de Protestantse Gemeente aanwezig. 

In totaal hebben er vier klassen aan de foto opdracht gewerkt. Leerlingen uit HV3 van het Gerrit Komrij College werkten in tweetallen en enkele drietallen aan deze opdracht. Elk groepje leverde elf foto’s in. De docenten van het vak beeldend selecteerden eenenzeventig foto’s. Deze foto’s werden opgestuurd naar de jury. De jury selecteerde vervolgens eenentwintig foto’s. Deze foto’s zijn elke woensdag tussen 14 en 16 uur en elke zaterdag (met uitzondering van zaterdag 18 november) tussen 12 en 16 uur te bezichtigen in de Jacobskerk. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 25 november. 

Winnaars
Uit de eenentwintig geselecteerde foto’s, heeft de jury vervolgens drie winnende foto’s gekozen. De prijs ging naar een foto van Timo en Huub, de tweede prijs ging naar een foto van Elaine en Lena. Zij kregen elke alle vier een lekkere chocoladeletter. De eerste prijs ging naar de foto van Josefine, Milou en Mariam. Zij sleepten een bioscoopbon in de wacht. Daarnaast kregen de winnaars van de eerste tweede en derde prijs, als stimulans een fotoworkshop van drie uur aangeboden namens Kitty de Fauw van Galerie Foto Objectief.

Artsen zonder Grenzen
Naast werk van de leerlingen is er de komende periode ook werk van de Winterswijkse kunstenaar Frans Frumau te zien in de Jacobskerk. Deze stelde voor, zijn werk te verkopen voor het goede doel ‘Artsen zonder Grenzen’. De docenten van het Gerrit Komrij College vonden dat een mooi idee. In overleg met de leerlingen besloten ook zij de foto’s te verkopen voor dit goede doel. De foto’s zijn geplakt op zuurvrij papier en op groter formaat afgedrukt. Ze worden verkocht zonder passe-partout en zonder lijst en kosten 10 euro per foto. Wie interesse heeft in een van de foto’s, kan zij/haar naam laten noteren op de lijst van de vrijwilliger die op dat moment aanwezig is. Na afloop van de tentoonstelling kunnen de foto’s dan, na betaling, opgehaald worden bij Galerie Foto Objectief. De directie, het personeel en de leerlingen van het Gerrit Komrij hopen een mooi bedrag op te halen voor Artsen zonder Grenzen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk