Gerrit Komrij College. Foto: David Barbour
Gerrit Komrij College. Foto: David Barbour David Barbour

Project ‘Ontmoeten’ zorgt voor verbinding van generaties

Cultuur

Focus op gedichten van Gerrit Komrij

WINTERSWIJK - Na de herfstvakantie start het project ‘Ontmoeten’ bij het Gerrit Komrij College. De school werkt hierbij samen met Boogie Woogie Cultuurcentrum. Uitgangspunt zijn de gedichten van Gerrit Komrij. Senioren uit Winterswijk (e.o.) en leerlingen van het Gerrit Komrij College ontmoeten elkaar. Samen nemen zij deel aan vijf leuke en inspirerende activiteiten op het gebied van (Literair)erfgoed, poëzie, beeldende kunst en muziek onder leiding van vakbekwame docenten.

De activiteiten
lle bijeenkomsten vinden onder schooltijd plaats in een tijdsbestek van ruim een maand. Aan het project werken ruim 30 leerlingen mee en er is plek voor aansluiting van 10-12 senioren. Voor aanvang van het project is een selectie gemaakt uit gedichten van Gerrit Komrij die onder meer over Winterswijk gaan of hieraan refereren. Zowel de leerlingen als de senioren hebben deze voor aanvang van de eerste les doorgelezen. Tijdens deze eerste les bespreken de groepjes met welk gedicht ze de volgende les aan de slag willen gaan. In de tweede les wordt de gekozen tekst verder geanalyseerd waarna in les drie en vier een rap gemaakt wordt of een beeldende creatie geïnspireerd door het gedicht. De vijfde bijeenkomst is een presentatie van de resultaten.

Doel project
Gerrit Komrij is de naamgever van de school. Dit project kan bijdragen aan meer begrip voor de betekenis van Gerrit Komrij inzake de Nederlandse literatuur en voor Winterswijk, zowel bij de leerlingen als de deelnemende senioren. Bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn (participatie) een belangrijk kerndoel van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

De organisatie is op zoek naar senioren die mee willen doen aan dit project. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot en met 12 oktober bij Ira Wunnekink: ira@boogiewoogie.nl of 06-25155359. Na aanmelding ontvangt men vervolgens meer informatie over inhoud, data en tijden. Deelname is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk