Tijdens de previewavond maakten bezoekers kennis met het boegbeeld van de StormTROEP-reeks: PEERtoftheater. 
Foto: Niice Digital Marketing
Tijdens de previewavond maakten bezoekers kennis met het boegbeeld van de StormTROEP-reeks: PEERtoftheater. Foto: Niice Digital Marketing

Theater de Storm introduceert Stormtroep

Cultuur

Laagdrempelige reeks peutertheater op woensdagochtend

WINTERSWIJK - Theater De Storm introduceert dit seizoen een reeks theater voor de allerjongsten onder de noemer StormTROEP. Iedere derde woensdagochtend van de maand kunnen ouders samen met hun kleintje(s) genieten van een theatervoorstelling waarbij er gewerkt wordt aan fantasie en verbeeldingskracht. “En opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook van harte welkom met hun kleinkind(eren), of ooms en tantes met hun neefjes en nichtjes of de oppas, of iedereen die het maar leuk vindt om met een peuter ons theater te bezoeken!”, laat directeur Marijt Helmink enthousiast weten. 

Laagdrempelige kennismaking met theater
De StormTROEP-voorstellingen zijn een laagdrempelige manier om kinderen in contact te brengen met theater. “Ik ben er groot voorstander van dat kinderen al op jonge leeftijd theater ervaren. Hun hersens zijn een spons; als ze op jonge leeftijd 1 à 2 toffe voorstellingen ervaren, dan komen ze als ze volwassen zijn zeker terug. Daar ben ik van overtuigd”, vertelt Helmink enthousiast over het initiatief dat ze bijna kosteloos kan aanbieden dankzij hulp van de Stormgenoten (zakelijke donateurs, red.). Een kaartje voor kinderen is gratis, al moet je wel even reserveren, volwassenen betalen 5 euro entree.

PEERtoftheater als boegbeeld
De Achterhoekers Jette Holkenborg en Marijke Domhof, ook wel bekend als PEERtoftheater, worden hét gezicht van de STORMtroep-reeks. “Daar ben ik écht ontzettend blij mee”, vertelt Marijt. “Al lange tijd verwonderen zij kinderen met hun voorstellingen. Ze zijn tof, fris en ontzettend grappig. Toen ik mijn idee voor de StormTROEP bij ze pitchte waren zijn gelijk razend enthousiast. Ik ben dan ook best trots dat ik hier nu kan zeggen dat van de acht StormTROEP-voorstellingen er maar liefst drie van PEERtoftheater en dus van Achterhoekse makelij zijn.”

Prentenboekjesfestival
Theater De Storm trapt de StormTROEP-reeks af in de herfstvakantie, op 18 oktober, met een prentenboekjesfestival. Voor kinderen tussen 2 en 4 jaar speelt Gonnie & Gijsje in de MondriaanZaal, voor kinderen vanaf 4 jaar speelt Boer Boris in de Seesing Flex Zaal. Het theatercafé wordt deze dag omgetoverd tot een theatrale boerderij. In de foyer ontdek je samen met boerin Marianne al zingend en spelend van alles over de natuur. Als kleine boer of boerin roetsj je in de foyer van de tractorglijbaan, puzzel je met koeienvlekken en oogst je rijpe groente in de moestuin. Deze dag is het theater vanaf 13.30 uur geopend, alle andere StormTROEP-voorstellingen starten om 10.00 uur.

Ontbijt
Om het peuterfeest compleet te maken kan je voorafgaand aan de voorstelling samen ontbijten in het theatercafé van De Storm. Kinderen krijgen er het allerlekkerste broodje TROEP! Kies uit een broodje met pindakaas met jam, of chocopasta met vruchtenhagel of kaas met appelstroop of… wat je maar wilt. Een ontbijt kost voor kinderen 2,50 euro en voor volwassenen5 euro. Omdat het prentenboekjesfestival op woensdag 18 oktober in de middag begint, serveert het theater deze dag een lunch in plaats van een ontbijt.

Voor meer informatie en/of tickets ga je naar www.theaterdestorm.nl/stormtroep of reserveer je tickets via de theaterkassa - geopend van dinsdag toe en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur, tel. 0543-519285.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk