Het affiche van de Verzamelbeurs Lichtenvoorde.

Het affiche van de Verzamelbeurs Lichtenvoorde.

Postzegelbeurs bij De Swite in Lichtenvoorde

Cultuur

LICHTENVOORDE - Op zondag 24 september houdt Postzegelvereniging de Achterhoek in Lichtenvoorde weer haar jaarlijkse postzegelbeurs in de Swite aan de Hendrik Leemreizestraat 2 te Lichtenvoorde. De beurs is uitgegroeid tot een toonaangevend evenement met tegenwoordig ook aandacht voor munten en ansichtkaarten. Toegang is gratis en de beurs is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.  

Al jarenlang is de Swite de vaste en vertrouwde locatie voor de postzegelbeurs. Hier beschikt de organisatie over voldoende ruimte, prima verlichting en een groot, gratis parkeerterrein. En niet onbelangrijk; ook de inwendige mens kan hier voorzien worden. De beurs wordt steevast bezocht door een behoorlijk aantal, vaak vaste, bezoekers. Niet alleen uit de Achterhoek maar liefhebbers uit het hele land weten de beurs te vinden.

Jammer genoeg wordt het verzamelen van postzegels toch gezien als een hobby voor, met name ouderen, terwijl het ook juist voor de jeugd best interessant en leuk kan zijn om dit als alternatief voor smartphone en computer er bij te doen, zo laat de organisatie weten. “Er zijn voldoende mogelijkheden om niet alleen postzegels van bepaalde landen te sparen maar het kan ook heel leuk zijn om een themaverzameling te starten. Bijvoorbeeld dieren in het algemeen of poezen, paarden of honden of sporten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel verzamelmogelijkheden.”

Postzegelvereniging de Achterhoek heeft momenteel geen jeugdleden maar kan en wil geïnteresseerden zeker graag op weg helpen met wat startmateriaal en albums om te bewaren. De vereniging bestaat momenteel uit ongeveer 100 leden uit een groot deel van de Achterhoek met iedere laatste dinsdag van de maand een clubavond in Lichtenvoorde. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om eens de sfeer te komen proeven alvorens eventueel lid te worden.

Voor meer informatie: www.pzvdeachterhoek.nl of bel met 06-1177 0082.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk