Burlo was van de partij. Foto: Marco Lobeek.
Burlo was van de partij. Foto: Marco Lobeek.

Geslaagd Theaterfestival ‘Ons Genoegen trakteert…’

Cultuur

WOOLD - Het Theaterfestival ‘Ons Genoegen trakteert..’, van afgelopen zondag, kan zeer geslaagd genoemd worden. Honderden bezoekers hebben genoten van de voorstellingen die door de meewerkende verenigen op diverse podia gebracht werden. Mede door het mooie weer was het geen straf om in de buitenlucht te genieten van de toneelkunsten van TOEP Kotten, Nieuw Leven Huppel Henxel, Gymnasium Burlo, Laienspielverein Vardingholt, Eendracht Meddo, OBK Miste, Bühnenspielverein Rhede en natuurlijk Ons Genoegen Woold.

Ook voor de niet- toneelliefhebber was het goed toeven rondom het Wooldse Gebouw door de aanwezigheid van het gezellige terras waar goed voor een natje en een droogje werd gezorgd. Na het openingswoord om 11 uur door Fred Kruisselbrink en Mario Navis, met een speciaal woord voor van de aanwezige Naober-Städte, uit Rhede burgermeester Herr Bernsmann, Stadt Borken de loco- burgemeester Herr Stork en van Winterswijk wethouder Sandra Metaal-ten Dolle, kon men onder het genot van heerlijke petit- fours, die werden getrakteerd door jubilerend Ons Genoegen een plek zoeken bij de podia of kijken en informatie inwinnen bij de schmink- workshops of alle ins- and outs van licht en geluid.

Voor de kinderen was er voldoende vertier door het poppentheater wat op een fijne informele manier de kinderen betrok bij de voorstelling en de mogelijkheid om alle energie eruit te springen op het springkussen en lekkere ranja te halen bij de ranjabar.
Al met al kan, een geslaagde dag waarin de kracht van samen zoiets op poten zetten duidelijk naar voren kwam en waar misschien wel een zaadje gepland is om in de toekomst weer zo’n aardig festival te organiseren.

Eendracht Meddo. Foto: Marco Lobeek
Laienspielverein Vardingholt. Foto: Marco Lobeek
Poppentheater. Foto: Marco Lobeek
Schminken. Foto: Marco Lobeek
Er waren taartjes. Foto: Marco Lobeek
TOEP liet van zich horen. Foto: Marco Lobeek

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk