Gerry Hol bij enkele van haar werken.

Gerry Hol bij enkele van haar werken.

Kleurrijke expositie van Gerry Hol bij Stadsboerderij Grolle

Cultuur

GROENLO - De Stadsboerderij Grolle presenteert momenteel een inspirerende tentoonstelling van schilderijen van Gerry Hol, een bekende lokale kunstenares uit Winterswijk. 

Gerry toont haar vaardigheid en creativiteit in een verscheidenheid aan schildertechnieken, waaronder acryl- en olieverf, evenals aquarellen. Haar schilderijen weerspiegelen diverse onderwerpen, maar tijdens deze tentoonstelling vallen met name de levendige kleuren op. Het talent van Gerry is duidelijk zichtbaar in haar expressieve en levendige weergave van danseressen, die de kijker direct aanspreken. 

De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 24 juli. De Stadsboerderij Grolle, gelegen aan de Notenboomstraat 15 in Groenlo, is geopend van maandag tot en met zaterdag, tussen 12.00 en 16.30 uur. 

Stadsboerderij stamt uit 1623
De Stadsboerderij bestaat dit jaar 400 jaar. Hier wordt  met speciale evenementen aandacht aan besteed waarbij ook de jeugd wordt betrokken. Het museum Stadsboerderij Grolle is een zeer gaaf voorbeeld van een vroeg 17e-eeuwse stadsboerderij, de enige in Groenlo en verre omgeving. In het museum kunt u o. a. een ‘mooie kamer’ zien, een woonkeuken met bedstee, een grote schouw, een weefkamer met 17-eeuws weefgetouw en diverse oude boerenwerktuigen en gereedschappen. De vrijwilligers van de Stadsboerderij Grolle organiseren rondleidingen, exposities en andere activiteiten. In de potstal kunt u genieten van een kopje koffie, thee of een glaasje fris, eventueel in combinatie met een kontenklopper, de specialiteit van het huis. In het nostalgische winkeltje vindt u originele producten uit vroeger jaren, waaronder snoepgoed.

Voor verdere informatie: www.stadsboerderijgrolle.nl

Een werk van Gerry Hol.
Enkele werken van Gerry Hol.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant