Theater De Storm
Theater De Storm Daniel Hoitink

Kaartenactie Theater De Storm en Present groot succes

Cultuur

WINTERSWIJK - Present Winterswijk organiseerde dit theaterseizoen in samenwerking met Theater De Storm voor het eerst sinds twee jaar weer een vrijkaartenactie. “Iedereen, ongeacht zijn/haar portemonnee, zou moeten kunnen genieten van een fijne theateravond. Een voorstelling zorgt voor ontspanning, even weg uit de waan van de dag. We zijn blij met de samenwerking met Present. Dankzij hen komen de kaarten  terecht bij die specifieke doelgroep waarvoor een avondje uit een luxe is, waar niet altijd de financiële ruimte voor is. De drempel naar het theater voor deze doelgroep is hoog en we hopen op deze manier de deuren verder te openen”, vertelt Marijt Helmink, directeur van De Storm.  

“Ik vind het mooi om passend theater voor de gezinnen/personen te zoeken, zodat ze bij een voorstelling belanden die ze echt leuk vinden”, vult Marloes Klein Zeggelink, Manager Marketing & Communicatie van het theater aan. In totaal werden zestig Winterswijkers verrast met een vrijkaart. Allemaal mensen die zich een middag of avond uit in het theater normaal niet kunnen veroorloven. De kaarten werden via Present aangevraagd door professionals die Winterswijkers met weinig geld begeleiden of ondersteunen.

Samenwerking
Present en theater De Storm zijn in het seizoen 2019-2020 gestart met de actie, die wegens corona twee jaar lang in de pauzestand stond. Present Winterswijk coördineert de actie voor theater De Storm, zodat de kaarten echt bij die Winterswijkers terecht komen die hier behoefte aan hebben, maar daar wegens verschillende oorzaken geen geld voor hebben. Alle vrijkaarten voor dit seizoen zijn inmiddels vergeven, maar voor het theaterseizoen 2023-2024 start in het najaar een nieuwe actie.

Present vervult graag de brugfunctie tussen mensen die iets hebben te bieden en degenen die daarmee geholpen kunnen worden. Door het organiseren van deze ontmoetingen wordt de Presentbeweging van omzien naar elkaar in Achterhoek versterkt. Wil je ook net als Theater De Storm omzien naar een mede-Winterswijker? Dat kan, door iemand te helpen met een beetje van jouw tijd. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan als vrijwilliger, alleen of met een groep. Meer informatie: www.presentwinterswijk.nl of neem contact op met Natasja te Linde, projectcoördinator Present Winterswijk, natasja.te.linde@presentwinterswijk.nl of 06 14747345. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant