Enkel blije en vrolijke gezichten tijdens 'Knapp'n in de karke'. Foto: Dutchfoto Lawrence Mooij

Enkel blije en vrolijke gezichten tijdens 'Knapp'n in de karke'. Foto: Dutchfoto Lawrence Mooij

‘Knapp’n in de Karke’; daverende Grolse carnavalsdriedaagse

Cultuur

GROENLO - Vol gas, volle polle! Kortom, alle registers gaan open tijdens de Grolse carnaval. ‘The place to be’ is dan vanzelfsprekend de Oude Calixtuskerk waar het drie dagen lang ‘Knapp’n in de karke’ is geblazen. Het hoogste feestgehalte per vierkante meter in carnavalsgek Grolle deze dagen. De Oude Calixtuskerk op de Markt wordt deze Grolse carnavalsdriedaagse volledig carnavalesk uitgedost, inclusief een groot podium voor optredende acts. De mooiste zaalversieringen zijn echter de honderden vrolijk lachende en feestelijk uitgedoste carnavalsvierders. Vele duizenden feestgangers zullen zich weer van heinde en ver naar de carnavalshoofdstad van de Achterhoek begeven om zich onder te dompelen in het feestgedruis.

Door Henri Walterbos

Tönnekesavond
‘Knapp’n in de karke’ wordt afgetrapt met direct al een lange carnavalsfeestzaterdag (14.00 – 01.00 uur), met als sluitstuk de Tönnekesavond, het megagrote carnavalsfeest voor de jongeren vanaf 16 jaar. Hoogtepunt van de avond is de onthulling van de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw. Wie worden de opvolgers van Jonkheer Huib en Jonkvrouw Thirsa? Op de affiche enkel kneiters van formaat. DJ Doa met foute zero’s hits, Crimestarters crazy carnavalsshow, Magic DJ team, DJ Sander en DJ Newhouse. TICKETS, a 9,95 (exclusief ticket-fee) via district-east.nl.

Optochtzondag
Als Grolle en de vele duizenden bezoekers, overal vandaan, zondagmiddag genieten van een doldwaze bonte carnavalsoptocht, kunnen feestgangers die niet te houden zijn al volop aan hun trekken komen in de Oude Calixtuskerk, die omgetoverd zal zijn tot een waar carnavalswalhalla, waar zondag en Dweilmaandag uitbundig gefeest kan worden, met alles er op en eraan. Zondag openen de kerkdeuren om 15.00 uur en wordt hiermee het startsein gegeven voor twee dagen ‘onwies’ ‘Knapp’n in de karke’. Grolse carnaval in optima forma, een feest voor iedereen, ook van buiten Groenlo. Iedereen die van carnaval en feesten houdt, hang je carnavalsklofje klaar, spring erin en ga vervolgens pijlsnel op de feestmuziek in hartje Grolle af. Twee dagen feesten aan een stuk, tot het bekende gaatje, met uiteraard nog een bezoek van Stadsprins Bas en Adjudant Koen en hun gevolg.

Zondag van 15.00 tot 01.00 uur, maandag Rosenmontag Dweildag van 13.00 tot 01.00 uur. En tussendoor even weggaan om een hapje te eten, niet nodig. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd, tot en met zitplaatsen aan toe tijdens etenstijd. Ook in de Oude Calixtuskerk geldt de gezamenlijke carnavalsmunt, die in vele Grolse horecazaken gekocht en ingewisseld kan worden. De entree is zondag en maandag gratis! Zie de timetable voor de line-up.

(apart kader)

Time Table 

Zaterdag 18 februari  (Tickets via district-east.nl)
14.00 Carnavalsknallers
15.30 DJ Doa: foute zero’s hits
17.30 Crimestarters crazy carnavalsshow
19.30 Magic DJ team
21.00 DJ Sander
23.00 – 01.00 DJ Newhouse

Zondag 19 februari (Gratis entree)
14.30 Feest DJ Job
17.00 Disco kings
19.00 DJ Slick
20.15 P-Red
21.30 Uncle Niek: foute 90’s
22.00 Samba band ‘Dale Cane’
22.15 Thom & Jerry carnavalsshow
23.15 Jeremy Buttner live
23.45 De Sfeermakers
00.15 – 01.00 Thom & Jerry carnavalsshow
Drag queens: Mary Miracle, Lady Diamond en Miss Leeding

Maandag 20 februari (Gratis entree)
13.00 Feest DJ Jeroen (plaatjes aanvragen)
16.00 De Bierbeuker
16.30 Rosenmontag met DJ Mark
20.00 Hollandse Carnavals Krakers (Zwolse Mobiele Brigade)
21.00 – 01.00 Party Pinda

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk