Afbeelding

A Plein Temps draait in Filmhuis op 14 februari

Cultuur

WINTERSWIJK - De film A Plein Temps draait op dinsdag 14 februari om 16.00, om 18.30 en om 21.00 uur, in Filmhuis Winterswijk in Skopein aan de Meddosestraat. 

Julie is een alleenstaande moeder. Ze woont buiten Parijs, halverwege tussen haar ex-partner en haar werk bij een peperduur hotel in de Parijse binnenstad. Haar leven bestaat uit rennen en vliegen om alle ballen in de lucht te houden. Het huishouden thuis, aandacht voor de twee kinderen, boodschappen doen, rekeningen betalen, de kinderen brengen en halen bij de oppas, met de bus of de metro naar haar werk, haastje-repje in het luxe hotel met veeleisende gasten. Het is een bijna onmogelijke opgave.

Een sollicitatiegesprek voor een aantrekkelijke andere baan past eigenlijk niet in haar vol geplande dagritme. Zeker niet als in het openbaar vervoer stakingen uitbreken. Het blijkt een heidense klus om alles op tijd rond te breien, bijvoorbeeld om haar kinderen op tijd bij de oppas of zichzelf op tijd op haar werk te krijgen. Met haar prachtige, innemende glimlach weet ze de hobbels waarmee ze geconfronteerd wordt soms weer handig glad te strijken. Maar Julie dreigt toch aardig vast te lopen.

‘À plein temps’ voelt als een thriller, maar is eigenlijk meer een sociaal drama. De toegewijde moeder komt terecht in een wervelwind van onverwachte situaties en geïmproviseerde oplossingen die bijna uitlopen op een zaak van leven en dood.
De film maakte indruk en won prijzen in de Orrizonti-sectie van het Filmfestival van Venetië in 2021 maar vond geen distributeur in Nederland. Hij krijgt nu alsnog een release op initiatief van Filmhuis de Spiegel uit Heerlen.

Reserveren kan via skopein.nl of tel  0543-521515. ook mensen die geen donateur zijn kunnen reserveren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant