The Son draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
The Son draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

The Son draait in Filmhuis Winterswijk

Cultuur

WINTERSWIJK - De film The Son draait op 17 januari om 16.00 uur, om 18.30 uur en 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk, in Skopein aan de Meddosestraat.

Regisseur Florian Zeller maakte voor het toneel een trilogie over een vader, een zoon en een moeder. ‘The Father’ draaide al eerder in dit Filmhuis, nu komt ‘The Son’ en waarschijnlijk volgt ‘The Mother’ nog in de nabije toekomst.
Waar het bij het vaderverhaal om de afnemende geestelijke vermogens door dementie ging, draait het nu om depressie. De zoon is het kind van een New Yorks paar, dat uit elkaar is gegaan. Peter heeft een nieuwe relatie en is opnieuw vader geworden als zijn ex-vrouw opeens voor de deur staat. Zij maakt zich grote zorgen om Nicholas, die zich niet goed voelt en weigert om naar school te gaan. Van contact met leeftijdsgenoten is al helemaal geen sprake.
De 17-jarige wil bij zijn vader intrekken in een poging om zijn leven opnieuw vorm te geven. Peter wil het beter doen dan zijn afstandelijke vader (een korte, maar indringende rol voor Anthony Hopkins, die indrukwekkend speelde in ‘The Father’) en neemt Nicholas op in zijn nieuwe gezin. Zijn werk neemt Peter volledig in beslag, waardoor hij niet goed in de gaten heeft wat er met zijn zoon aan de hand is. Nicholas lijkt eerst wel te aarden, maar verhult dat hij niet doet wat hij moet doen. Hij gaat elke ochtend braaf de deur uit, maar zwerft rond in plaats van naar school te gaan. Hij verhult zijn gedrag, maar begrijpt ook zijn eigen verdriet niet, wat zijn gedrag steeds ingewikkelder maakt. Ook de hulp van een ingeschakelde psycholoog brengt geen verlichting. Dat moet wel tot een dramatisch einde leiden en dat doet het ook, maar wel op een manier die de kijker toch niet goed ziet aankomen.

The Son’ speelt zich grotendeels af in het appartement van Peter, wat ervoor zorgt dat het steeds beklemmender wordt. En Nicholas zakt steeds dieper weg in zijn wanhoop en de moeheid van zijn bestaan.

Reserveren kan via www.skopein.nl of 0543-521515. Ook mensen die geen donateur zijn, zijn welkom en kunnen reserveren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk