After Love draait in Filmhuis. Foto: PR
After Love draait in Filmhuis. Foto: PR

Ingetogen drama After Love draait in Filmhuis

Cultuur

WINTERSWIJK - After Love draait op dinsdag 22 november om 16.00 uur, om 18.30 en om 21.00 uur in Filmlhuis Winterswijk, in Skopein, aan de Meddosestraat. 

Over After Love is de debuutfilm van de Brits-Pakistaanse regisseur Aleem Khan is niet.
After Love draait om de Engelse Mary die zich omwille van haar huwelijk met de Pakistaanse Ahmed tot de Islam heeft bekeerd. De twee leiden een gelukkig bestaan in het havenstadje Dover. Wanneer Ahmed echter onverwacht komt te overlijden, ontdekt Mary dat hij grote geheimen voor haar verborgen heeft gehouden.

Ahmed was veerbootkapitein en kwam daarom dagelijks in Calais. Mary besluit zijn wandelgangen na te trekken en vertrekt ook naar Calais waar ze al snel ontdekt dat Ahmed een dubbelleven leidde. En hoe meer ze ontdekt over Ahmeds persoonlijkheid hoe meer ze zich afvraagt wat haar eigen identiteit nou eigenlijk is. Waar komt ze vandaan en waar hoort ze thuis?

“Dit gegeven heeft een prachtig, ingetogen drama opgeleverd met een werkelijk weergaloze rol van Joanna Scanlan die een zeer geloofwaardige Mary neerzet. Ook de film zelf en regisseur Khan werden overladen met prijzen. En hoewel prijzen niet altijd alles zeggen, vormen ze in dit geval een prima indicatie. After Love is een indrukwekkend en genuanceerd pareltje van een film”, schrijft het bestuur van Stichting Filmhuis

Reserveren kan via Skopein.nl, of via tel. 0543-521515.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk