Een voorbeeld van een tegeltje. Foto: PR
Een voorbeeld van een tegeltje. Foto: PR

Eerste workshop in het teken van ‘Tegenwijsheden’

Cultuur

BREDEVOORT - Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk op een viertal zondagen workshops voor kinderen van zes tot en met dertien jaar. Tijdens deze workshops staat er iedere keer een thema centraal uit de tentoonstelling ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. 

Tegelwijsheden
Zondagmiddag 31 juli vindt de eerste van de vier workshops plaats. Voor deze workshop komt de inspiratie uit het werk ‘Tegenwijsheid’ van kunstenaar Mignon Nusteling. Net als Nusteling gaan kinderen aan de slag met teksten, kalligrafie en het artistiek beschilderen van tegels. Zij ontdekken de zin en onzin van ‘tegelwijsheden’ en gaan een eigen tegel ontwerpen. De workshop kost 5 euro per kind en duurt zo’n 90 minuten. Er is plaats voor acht kinderen. Het reserveren van een plek is noodzakelijk.

Introductie
De workshop begint met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie. De workshop wordt gegeven door Janneke Wikkerink in de Koppelkerk. Ouders, opa’s en oma’s en andere begeleiders zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee op het terras of in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: zondag 31 juli, aanvang: 13.30 uur. Entree workshop: 5 euro, inclusief een glas ranja. Entree tentoonstelling: 6 euro inclusief een kop koffie/thee, jongeren tot en met achttien jaar gratis entree. Reserveren: www.koppelkerk.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk