Klimt Der Kuss. Foto: PR
Klimt Der Kuss. Foto: PR

Pop Up Museum van de liefde

Cultuur

BREDEVOORT - Vroeger stuurde men elkaar liefdesbrieven, nu worden er appjes en selfies gestuurd. Vroeger kwamen mensen de liefde tegen in de kroeg, nu via apps als Tinder. De taal van de liefde is veranderd. Hoe ziet de liefde er nu uit?  Vanaf 29 juli laten zeventien kunstenaars met hun werk de staat van de liefde zien in het Pop Up Museum van de liefde in de bovenzaal van de Koppelkerk.

Kunstenaars uit alle disciplines zijn uitgenodigd om werk in te sturen met het thema de liefde. Uit een veelvoud aan inzendingen heeft de kunstcommissie van de Koppelkerk zo’n 40 werken geselecteerd. Van textielkunst van Astrid Polman tot videokunst van Tatum Kempers en van geëngageerde foto’s van Mignon Nusteling tot een sculptuur van Daan de Leeuw. Het Pop Up Museum van de liefde is van 29 juli tot en met 11 september elke vrijdag, zaterdag en zondag te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. 

Bezoek aan de Koppelkerk bedraagt 6 euro, hierbij is een kop koffie of thee inbegrepen. De pop up tentoonstelling is onderdeel van het project ‘De staat van de liefde’ van culturele vrijplaats de Koppelkerk en Dorst Theater. In een breed cultureel programma wordt in Bredevoort onderzocht hoe de liefde in de loop der tijd is veranderd. Aanmelden voor de overige liefdesprogramma’s, theater, concert, workshop, tango en lezing, kan via www.koppelkerk.nl 

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Aalten, Letterenfonds, Lirafonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk