Nicolet Steemers komt vertellen in het Doopsgezinde Kerkje. Foto: PR
Nicolet Steemers komt vertellen in het Doopsgezinde Kerkje. Foto: PR

Nicolet Steemers vertelt interactief moordverhaal

Cultuur

Nicolet Steemers vertelt interactief moordverhaal

WINTERSWIJK - Nicolet Steemers werd geboren in Hengelo en woont nu Groenlo. Ze studeerde gitaar aan het conservatorium in Enschede en belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak. Eerder schreef ze onder andere de spannende romans ‘Zachte heelmeesters’ en ‘Tweedracht’, en eerdere succesvolle audioseries voor Storytel. Nicolet vertelt op donderdag 2 juni (aanvang 20 uur) over har nieuwe boek ‘Wat niet deert’, op uitnodiging van Boekhandel Kramer. Wie er bij wil zijn, is welkom in het Doopsgezind kerkje, Torenstraat 4, Winterswijk. 

In maart is het boek ‘Wat niet deert’ verschenen en maakt Nicolet een comeback naar het papieren boek. Het boek speelt zich af bij de Leemputten in een verwaarloosd vakantiehuisje. Een gebroken gezin. En een ontdekking die hun leven voor altijd zal veranderen.
Dertien jaar na de plotselinge verdwijning van hun moeder brengen drie volwassen kinderen en hun verwarde, aan geheugenverlies lijdende vader de herfstvakantie door in de Achterhoek. Het plan is om te inventariseren wat er moet gebeuren met het verwaarloosde familiebezit, een zomerhuis in de buurt van de Leemputten bij Groenlo. De plek roept bij alle gezinsleden herinneringen op, en daar zit niet iedereen op te wachten. Al snel wordt duidelijk hoe funest het verdwijnen van de moeder is geweest voor de onderlinge verhoudingen binnen het gezin; met het vorderen van de vakantie nemen de spanningen toe. Ieder heeft zo zijn eigen idee over wat er destijds gebeurd is. Is het altijd beter om de waarheid te kennen, of kunnen sommige dingen beter verborgen blijven?

Het wordt een bijzondere avond want Nicolet Steemers gaat een interactief moordverhaal vertellen. Een raadsel waarbij het publiek kan meedenken over de oplossing: dader, motief en bewijs (want dat zit in de tekst verborgen). Onder de goede oplossingen verloot zij een exemplaar ‘Wat niet deert’, dat beschikbaar gesteld wordt door de boekhandel. Naast het moordverhaal vertelt Nicolet vanzelfsprekend over haar boeken en het schrijven.

Entree 10 euro (incl. Koffie/thee en een drankje daarna). Kaarten via info@boekhandelkramer.nl of telefonisch: 0543-512173. De kaarten kunnen vooraf in de winkel opgehaald worden, maar ook op de avond zelf aan de deur van het doopsgezind kerkje.
Voor informatie: Veronie Snijder-Kramer 0-646162220, www.boekhandelkramer.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant