Maak kennis met de Turkse cultuur. Foto: PR
Maak kennis met de Turkse cultuur. Foto: PR

Maak kennis met de Turkse cultuur

Cultuur

WINTERSWIJK - Sihhat, de Turkse sociaal culturele vereniging in Winterswijk, houdt op zondag 5 juni een open dag. Tussen 9.00 en 20.00 uur kunnen bezoekers heerlijke Turkse gerechten proeven, de locatie bekijken en zich onderdompelen in de rijke Turkse cultuur. 

De Turkse vereniging, die 120 leden kent en waar vrouwen en kinderen gratis lid zijn, komt graag in contact met andere Winterswijkers. “Wij vinden het leuk om mensen te leren kennen en hen kennis te laten maken met onze cultuur. Ons verbouwde verenigingsgebouw geeft een mooie aanleiding daarvoor”, aldus Suleyman Vural, voorzitter Turks sociale culturele vereniging Sihhat.
Het onderkomen van de vereniging bevindt zich aan de Tuberweg 4, vlakbij Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Deze locatie beslaat maar liefst 2000 m2, waarvan 1000 m2 overdekt.
Naast leden van Sihhat komen er ook Albanezen, Bosniërs, Irakezen, Syriërs, Iranezen, Arabieren en Afghanen. Er wordt van alles georganiseerd: kook- en manicurelessen voor de dames, er worden een aantal Turkse feestdagen gevierd en de jeugd volgt er godsdienstlessen of vermaakt zich in de ontspanningsruimte. Uiteraard wordt er ook gebeden in een aparte gebedsruimte.
Dit alles is te bekijken tijdens de open dag, waarop zowel binnen als buiten sociaal-culturele activiteiten plaatsvinden. Terwijl bezoekers lekkere zoete hapjes eten, vertellen aanwezigen graag over hun cultuur. Kinderen kunnen zich vermaken op de draaimolen of het springkussen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk