The Worst Person in the World draait in Filmhuis. Foto: PR
The Worst Person in the World draait in Filmhuis. Foto: PR

The Worst Person in the World draait in Filmhuis

Cultuur

WINTERSWIJK - The Worst Person in the World draait op dinsdag 17 mei om 16.00, om 18.30 en om 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk, in Skopein aan de Meddosestraat.  

De humorvolle en melancholieke film The Worst Person in the World gaat over de jonge Noorse vrouw Julie die moeite heeft met het maken van keuzes. Dat geldt voor haar studie, voor haar werkcarrière en in de liefde. Julie weet dat zelf maar al te goed: “Ik heb het gevoel dat ik nooit iets afmaak.”
De film sleept de kijker overtuigend het verhaal in. De toeschouwer voelt de worsteling van Julie en leeft met haar mee. Meeleven doet men net zo goed met de andere personages in de film. Door het sterke spel van alle acteurs.
Renate Reinsve ontving in Cannes voor haar vertolking van Julie de Gouden Palm voor beste actrice.

Maar ook door het volkomen geloofwaardige, meeslepende verhaal en de manier waarop dat gebracht wordt. Joachim Trier brengt zijn verhaal in een frisse stijl, met subtiliteit en nuance in emoties. De keuzes van de een zijn soms pijnlijk voor de ander. Maar men hoeft in The Worst Person in the World geen partij te kiezen. De film zorgt voor begrip voor alle personages. De titel slaat dan ook niet op een hardvochtig oordeel over een ander, maar op wat iemand van zichzelf vindt. De film krijgt extra diepgang door een blik op de consequenties van gekozen afslagen en het soms onverbiddelijke ontbreken van een weg terug.

Reserveren kan via www.skopein.nl of tel 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk