de statige toegangsdeur naar het WAS-atelier. Foto: vix - Vic Hulshof
de statige toegangsdeur naar het WAS-atelier. Foto: vix - Vic Hulshof vix - vic hulshof

Open atelier bij Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS)

Cultuur

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS) gaat op vrijdag 21 januari weer van start met het Open Atelier. Men is welkom aan de Laan van Hilbelink 6.0 (de Morsepoort) tussen 16.00 en 20.00 uur. Belangstellenden kunnen die dag het ruime atelier van de WAS bezoeken en bekijken en vrijblijvend kennismaken met bestuur, docenten en medecursisten. Ook kan men zich eventueel inschrijven voor één van de zeven schildercursussen.

De nieuwe periode van 12 wekelijkse lessen van 2,5 uur start op maandag 24 januari en loopt tot half april. Het schilderseizoen wordt tussen half april en half mei afgesloten met de jaarlijkse expositie en de ‘Boergondische Buitenschilderdag’, waaraan alle cursisten van het cursusjaar gratis kunnen deelnemen.
Alle cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden vanaf 16 jaar.  De cursussen bestaan uit de persoonlijke begeleiding met instructies door professionele kunstenaars. Zij stimuleren de cursisten  een eigen weg te vinden in de creatieve ontwikkeling om tot gewenste of verrassende resultaten te komen.

Op de meeste cursussen is nog wel een plekje beschikbaar: zowel bij doorwerker Vic Hulshof op de maandagmorgen en op de maandagavond. Nieuw is de cursus op maandagmiddag en dinsdagavond: de nieuwe thuis-in-alle-technieken-docent Esther Visser. Of sluit aan bij de academische expressie bij Misha Melkonian op de woensdagmiddag en woensdagavond. Ook is er nog een plek bij Bettina Nienhaus op de donderdagavond. voor Dieren en Fijnschilderen, ook met pastelkrijt.
Ook reeds ingeschreven cursisten zijn natuurlijk van harte welkom op 21 januari voor koffie, thee en inspiratie tijdens het Open Atelier. De ruimte is groot genoeg om voldoende afstand te kunnen houden.
Meer informatie bij het secretariaat van de WAS: Vic Hulshof, tel: 0543-522881 of op de website van de WAS: www.winterswijkseacademie.nl
De cursisten van de WAS exposeren permanent schilderijen in het Atrium van verzorgingshuis de Pelkwijk.
In het WAS(kassa)hokje aan de Morgenzonweg (hoek De Stip) is sinds enige tijd weer een nieuwe verrassende tentoonstelling van WAS-cursisten te zien.

Open Atelier van de WA Sur naar het WAS-Atelier. Foto: vix - Vic Hulshof

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk