De Obbinkrun voert over zandpaden rond het Gossinkbos. Foto PR
De Obbinkrun voert over zandpaden rond het Gossinkbos. Foto PR

Veel jeugd verwacht bij Obbink Run

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zondag 9 juni houdt Archeus haar traditionele voorjaarsloop, de Obbink Run. De loop voert door het mooie buitengebied ten oosten van Winterswijk. De jongste jeugd kan 1 of 2 km rennen, overige deelnemers kunnen kiezen uit een 5 of 10 km. Bijzonder dit jaar is dat een paar honderd jongeren aan de start van de 2 en 5 kilometer worden verwacht, omdat de run onderdeel is van een beweegproject van het Gerrit Komrij College.

Inmiddels hebben zich al veel GKC’ers opgegeven voor de loop, waarvan de deelname voor de ongeveer tweehonderd brugklassers een verplicht onderdeel is van het beweegproject. Alle jeugdigen tot en met 15 jaar mogen gratis meedoen en na afloop krijgen ze een goodiebag met leuke producten, gesponsord door onder meer plaatselijke winkeliers en bedrijven. Voor de snelste drie jongens en meisjes van het GKC op de 2 en 5 kilometer zijn prijzen beschikbaar. De scholieren kunnen de komende tijd gratis meetrainen bij Archeus om zich voor te bereiden op de run.

Voor de jeugd is een parcours uitgezet in de directe omgeving van de Archeus-baan. De 5 kilometer voert over zandpaden in en rond het Gossinkbos. De 10 kilometer gaat ook over onverharde wegen in het buitengebied en terug via het Gossinkbos. Op deze afstand is onderweg één drinkpost met water en bij warm weer twee.

Start en finish zijn op sportcomplex De Hunenbulten aan de Vredenseweg 136 in Winterswijk. De prestatielopen zijn geschikt voor zowel trimmers als wedstrijdlopers. In het clubgebouw is gelegenheid tot omkleden en douchen. Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming waardoor van iedere deelnemer de nettotijd in de uitslag komt te staan.

Afstanden:
10.00 uur – 1,0 km (kidsrun t/m 11 jr) Gratis; 10.15 uur – 2 km (kidsrun t/m 15 jr) Gratis; 10.45 uur – 5 km prestatieloop m/v, voorinschrijving 7 euro, bij de start 8 euro; 10.45 uur – 10 km prestatieloop m/v 7 euro voorinschrijving, 8 euro op de dag zelf.

Voorinschrijving is mogelijk tot en met 7 juni. De organisatie vraagt iedereen zoveel mogelijk voor in te schrijven. Dat scheelt werk en je hoeft bij het inschrijven niet te wachten. Na-inschrijving kan tot uiterlijk een half uur voor de start. Bij na-inschrijving bij voorkeur via pin betalen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant