Roy Stammers met Duo Diabetico. Foto: PR
Roy Stammers met Duo Diabetico. Foto: PR

Lederhosen of dirndl jurk uit de kast voor Winterswijks Oktoberfest

Algemeen

Bekende succesformule op nieuwe locatie

Door de redactie

WINTERSWIJK - “Iedereen komt verkleed, er is passende muziek en volop gezelligheid. Dat samen maakt het Oktoberfest tot iets speciaals.” Aan het woord Roy Stammers, organisator van het Winterswijkse Oktoberfest dat op 14 oktober plaatsvindt op het festivalterrein Heezen aan de Bataafseweg. 

Het is voor het eerst dat het feest op deze locatie, achter het klimbos plaatsvindt. “De boerderij die daar staat heet Heezen, vandaar dat we het festivalterrein zo genoemd hebben”, legt Stammers uit. “Het is een prachtige locatie waarbij de toegangslaan helemaal aan gaan kleden in blauw/wit.”
Bezoekers komende via deze spectaculaire, sfeervolle entree bij een mega-feesttent, die ook geheel in stijl is gebracht. In de tent worden naast de bars, waaronder een cocktailbar, ook een eetgelegenheid ingericht en er is een VIP-gedeelte. “Ook daarvoor kunnen mensen nu al reserveren”, aldus Stammers. Het is een verhoogd gedeelte in de tent waar ook bediening is. “We hebben bedrijven aangeschreven en arrangementen aangeboden, met eten en drinken voor een vast bedrag. Natuurlijk is het ook voor vriendengroepen of andere clubjes mogelijk om een plek te reserveren in deze VIP ruimte. Het eten wordt bereid door de mensen van steakhouse Vivaldi. Ik vind het belangrijk om lokale bedrijven in te schakelen. Denk aan worstjes en friet, maar het is ook mogelijk om een schnitzelarrangement te reserveren. Mensen kunnen bij het bestellen van de kaarten online aangeven wat ze willen en met hoeveel personen ze komen.”

Bij binnenkomst kunnen de gasten een pul aanschaffen voor de drankjes. Aan het eind van de avond kan de pul weer ingeleverd worden. “Het is een mooi statiegeldsysteem. Het werkt goed en we werken graag zo veel mogelijk mee aan een stukje duurzaamheid.”

Uiteraard heeft Stammers gezorgd voor sfeervolle muziek. Duo Diabetico is van de partij. “Deze Winterswijkse dj’s staan op allerlei feesten, die weten wel hoe ze een feest moeten bouwen”, lacht Stammers. Ook Mettzo komt met zijn accordeon om de boel eens goed op gang te brengen. “En de laatste band is een feestknaller, daar ben ik nu nog mee bezig, maar dat wordt een spektakel”, belooft hij.

Stammers heeft er zin in. “Mensen maken er echt een dag uit van”, weet hij van voorgaande edities. “Het is een alternatief voor carnaval, want dat vieren we hier niet echt, maar veel mensen leven er wel op die manier naar toe. Ze schaffen een passende outfit aan, of zoeken in de kast, want er zijn in deze omgeving natuurlijk onwijs veel mensen die al zo’n pak in de kast hebben hangen.” 

Dus trek je lederhosen of dirndl jurk uit de kast en vier het Winterswijkse Oktoberfest mee. Het feest is op zaterdag 14 oktober vanaf 18 uur tot 0.00 uur. Toegang vanaf 18 jaar. Kaarten zijn te koop via de website. Er is plek voor maximaal 1000 feestgangers. Daarom wordt reserveren aangeraden.


www.oktoberfestwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk