Burgemeester Joris Bengevoord en Roel Jansen samen met de kinderen bij de T-Rex. Foto: Lineke Voltman.
Burgemeester Joris Bengevoord en Roel Jansen samen met de kinderen bij de T-Rex. Foto: Lineke Voltman.

T-Rex aangeboden aan burgemeester Bengevoord

Algemeen

T-Rex aangeboden aan burgemeester Bengevoord

WINTERSWIJK - Begin maart heeft het college van B&W van Winterswijk een workshop bij Jansen Metal Products in Winterswijk gevolgd in het kader van werkbezoeken aan bedrijven. Onder begeleiding van een aantal jongeren uit groep 7 van verschillende basisscholen werden de gasten aan het werk gezet. Een van de resultaten was een grote T-Rex, die op dinsdag 30 mei officieel werd aangeboden aan burgemeester Joris Bengevoord en een mooie plek kreeg in het gemeentekantoor.

Door Lineke Voltman

Jansen Metal Products is twee jaar geleden gestart met het project Metal Skills Kids om leerlingen uit groep 7 van de Winterswijkse basisscholen op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek in de hoop dat ze er later hun beroep van gaan maken. Roel Jansen: “Voor deze workshop hebben we 19 jongeren van verschillende basisscholen, die twee jaar geleden de workshop hebben gevolgd, uitgenodigd om burgemeester en wethouders uitleg te geven over het lassen van een mini-oven en een kleine T-Rex. Na de pauze hebben we groepjes gemaakt van zo’n drie tot vier kinderen aangevuld met de gasten. Elke groep heeft een bepaald onderdeel van de T-Rex in elkaar gelast. Aangezien de bijna 1,80 meter grote T-Rex gemaakt is van cortenstaal moet hij enkele weken buiten staan om helemaal te verroesten, waarna hij luchtdicht is en niet verder roest.”

Sokkel met planten
Tijdens de workshop is ook een sokkel voor de T-Rex gemaakt door de groep met burgemeester Bengevoord, hij heeft volgens Jansen het meeste laswerk hieraan gedaan. De sokkel is verder opgevuld met planten.

Staart en kop
Roan, Jordy en Jorren zijn leerlingen uit groep 7/8 van school Woold. Zij waren o.a. uitgenodigd om de burgemeester en wethouders te begeleiden bij het maken van de mini-oven en de grote T-Rex. “We zaten bij elkaar in de groep samen met de wethouders Sandra Metaal en Gosse Visser en hebben de staart en de kop van de T-Rex gemaakt.”

Burgemeester Joris Bengevoord is blij met de T-Rex. Foto Lineke Voltman.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk