Internationale expositie in het Raadhuis. Foto: PR gemeente Winterswijk
Internationale expositie in het Raadhuis. Foto: PR gemeente Winterswijk

Internationale expositie in Raadhuis Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Winterswijk maakte als European Green Leaf gemeente een expositie over duurzaam en energieneutraal bouwen en een duurzame openbare ruimte. Deze expositie was eerder te zien in Grenoble in Frankrijk en nu in het raadhuis in Winterswijk. Het thema sluit geheel aan bij de doelstelling dat Nederland in 2050 circulair en klimaatneutraal moet zijn. 

Winterswijk wil zich als Green Leaf gemeente inzetten om duurzaamheid te promoten in binnen- en buitenland. Daarom wordt aandacht besteed aan voorbeelden op het gebied van duurzaam bouwen en infrastructuur. Op deze twee terreinen valt veel milieuwinst te behalen. De gemeente doet dit in samenwerking met ondernemers. Voorbeelden zijn het bouwen met hernieuwbare materialen of hergebruik van grondstoffen. In de openbare ruimte wordt al veel aan hergebruik van materialen gedaan. De gemeente kijkt daarnaast altijd hoe het beter kan. Zo experimenteert Winterswijk onder andere met lagetemperatuurasfalt en asfalt dat CO2 opneemt.

Wethouder Visser is enthousiast over de expositie. “Een leuk voorbeeld op de expositie is de Winterswijkse ijsbaan. Door innovaties kunnen we het aantal dagen dat je kunt schaatsen zonder koelinstallatie verlengen.”

Openingstijden
De expositie is te zien tot en met 20 augustus in het Raadhuis aan de Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1. De tentoonstelling begint op de begane grond en loopt door tot op de eerste verdieping. De openingstijden van het Raadhuis zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het bekijken van de expositie is gratis.

Meer informatie over de European Green Leaf Award is te vinden op www.greenleafwinterswijk.nl, de Facebookpagina @winterswijkgreenleaf en het Twitter-account @greenleafwwijk.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk