Het speelgoed werd aangeboden door een delegatie van de JCI en in ontvangst genomen door Peter Beker, de locatiecoördinator van de Vredense Hof, Mark van Dam namens de WUh en Galina en Irina, namens de Oekraïners. Foto: PR
Het speelgoed werd aangeboden door een delegatie van de JCI en in ontvangst genomen door Peter Beker, de locatiecoördinator van de Vredense Hof, Mark van Dam namens de WUh en Galina en Irina, namens de Oekraïners. Foto: PR

JCI Oost-Achterhoek schenkt speelgoed voor Oekraïense gezinnen

Algemeen

WINTERSWIIJK - De JCI Oost-Achterhoek (Junior Chamber International) heeft een actie gehouden, waarbij speelgoed is gekocht voor de kinderkamer van de Vredense Hof, de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Winterswijk. De JCI benaderde de Winterswijkse Uitdaging (WUh) met de vraag of ze iets voor de Oekraïners konden betekenen. Hierbij is het idee ontstaan om een kinderkamer in de voormalige winkel van de Vredense Hof in te gaan richten. Een perfecte speelkamer voor de jongste vluchtelingen, waar veilig en onder toezicht van de ouders gespeeld kan worden.

Samen met een eerdere schenking van Eigenwijsjerijk Kinderopvang kunnen nu, zowel de speelkamer in Winterswijk als in de tweede locatie in Groenlo, voor de Oekraïners geheel ingericht worden. Het speelgoed werd aangeboden door een delegatie van de JCI en in ontvangst genomen door Peter Beker, de locatiecoördinator van de Vredense Hof, Mark van Dam namens de WUh en Galina en Irina, namens de Oekraïners.
De Winterswijkse Uitdaging (WUh) ondersteunt de gemeente en Marga Klompé met tal van zaken rondom de Oekraïense vluchtelingenopvang in Winterswijk. De WUh was erg blij met het concrete aanbod van de JCI en heeft dit aanbod met veel plezier gecoördineerd. De Oekraïners konden een lijst van benodigdheden maken, die vervolgens door de JCI zijn aangeschaft. Zeker voor de niet-schoolgaande kinderen is het belangrijk dat er een plek is waar ze veilig en ook met elkaar kunnen spelen. En dat in een ruimte waar ook eenvoudig toezicht te houden is. Belangrijk voor de kinderen èn voor de ouders. Met deze schenking van de JCI is dit gerealiseerd, tot grote vreugde van de kinderen en de ouders.

JCI Oost-Achterhoek is aangesloten bij JCI Nederland, een vereniging voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk en de maatschappij willen ontwikkelen. J

Maatje gezocht
Voor een zorgorganisatie is het Vrijwilligerspunt op zoek naar een maatje. Een jonge, licht verstandelijk beperkte vrouw wil graag samen met een vrijwilliger er op uit. Ze wil samen met een vrijwilliger leuke dingen gaan doen. Denk hierbij aan wandelen, winkelen, terrasje pakken, tekenen en koken. In overleg bepaal je het tijdstip. Het maakt niet uit, het kan op een ochtend of middag.
Wil je graag iets voor een ander betekenen en deze jonge vrouw regelmatig een aantal leuke uurtjes bezorgen meld je dan aan bij het Vrijwilligerspunt.

Hulpgoederen
Hulpgoederen voor de Oekraïne zijn nog steeds welkom. Samen met de Uitdagingen van Aalten en Doetinchem rijdt er wekelijks een vrachtwagen richting grens met de Oekraïne. Onder andere aan de volgende producten is er een gebrek: Verbandmiddelen medicijnen, houdbare levensmiddelen zoals rijst, pasta, conserven, waspoeder, zeep, maandverband, tampons, enz. Daarnaast zijn ook in de Oekraïne de prijzen van vooral babyvoedsel enorm gestegen en bijna niet meer te betalen. Men kan de hulpgoederen van maandag tot en met zaterdag afgeven bij de Mini Manna aan de Ratumsestraat 16.

Het vrijwilligerspunt is in de vakantieperiode van maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 augustus gesloten. Het Vrijwilligerspunt, het Samenrijderspunt en het Kluspunt zijn telefonisch en per mail wel bereikbaar. Bel voor informatie het centrale telefoonnummer 0543-200026 of stuur een mail naar info@vpwinterswijk.nl Voor meer informatie over Vrijwilligerswerk bezoek de website van het vrijwilligerspunt www.vpwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant