De lounge in de entree waar de belangstellenden ontvangen worden bij GUV Crematorium Aalten. Foto: Bert van Asselt
De lounge in de entree waar de belangstellenden ontvangen worden bij GUV Crematorium Aalten. Foto: Bert van Asselt

Open dag GUV op zondag 22 mei

Algemeen

AALTEN - GUV Crematorium en asbestemmingsterrein De Akker in Aalten houden op zondag 22 mei een open dag. Na vele vragen in coronatijd, mogen de medewerkers van GUV weer alle zalen en ruimtes laten zien aan belangstellenden. Ook de aula die sinds twee weken voorzien is van nieuwe banken is toegankelijk. 

Van 13.00 uur tot 17.00 uur zullen de deuren open zijn aan de Romienendiek 2a en 2b, zodat men alle zalen en ook de oven en ovenruimte kan bekijken en ongedwongen vragen kan stellen over alles wat men wil weten.

Ongedwongen vragen stellen
Bert van Asselt, directeur, nodigt uit: “Een crematie lijkt nu wel ingeburgerd, maar dagelijks krijgen we nog telefoontjes van mensen die met vragen zitten. Daarom organiseren wij voor belangstellenden deze open dag. Het is een mooie gelegenheid om zonder droeve aanleiding een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden bij het afscheid van een leven. Natuurlijk wordt men gastvrij ontvangen met een kopje koffie met wat lekkers.”

Rondgang met uitleg bij alle zalen
Van Asselt: ”Bezoekers krijgen een plattegrond en kunnen vrij rondlopen in alle zalen en ruimtes. Overal krijgt men uitleg van onze medewerkers. Een van de nieuwe zaken die we ontwikkeld hebben is Het Draaiboek. Een applicatie waarmee men op de computer, een tablet of telefoon zelf de uitvaart geregisseerd kan worden.”

GUV heeft Het Draaiboek laten ontwikkelen en deze is dan ook alleen in GUV Crematorium Aalten en Etten beschikbaar. Alle muziek, beelden en ruimtes voor sprekers kunnen ingevoegd worden. Men kan alles zelf afspelen en zo ook kijken wat de lengte van de plechtigheid wordt. Daarna kan dit naar GUV verstuurd worden. Mailen van muziek of het brengen van USB sticks of cd’s is daarmee verleden tijd.

“In de koffiekamer vindt men tijdens de open dag informatie over alles van wat er tijdens een uitvaart mogelijk is. Medewerkers kunnen uitleggen waarom GUV anders werkt dan anderen en waarom dit voordelen voor de nabestaanden heeft. En ook onze verzekeringsspecialisten zijn aanwezig.” aldus Norbet te Welscher, teamleider bij GUV Crematorium Aalten.

De Akker – asbestemmingen en thanatopraxie
Op De Akker (300 meter vanaf het crematorium) wordt informatie gegeven over alle mogelijkheden die De Akker voor verstrooien en bijzetten biedt, van basalturn tot reusachtige zwerfstenen, zijn ere te bekijken. Ook kan men zich laten informeren over de urnen en sierradencollectie die GUV kan bieden.
In de ontvangstkamer op De Akker zal GUV’s thanatopracteur, Etienne Icking, alle uitleg geven over deze relatief onbekende, maar zeer mooie manier van opbaren. Zonder koeling kan de overledene opgebaard worden en dit biedt een groot aantal voordelen.

‘Kan een verzekering beslissen wie ik bel als er iemand overleden is?’ Dat is een vraag die veel mensen hebben, weet Simone Boom, uitvaartadviseuse bij GUV. “Veel mensen weten helaas niet dat GUV altijd de uitvaart kan verzorgen. Vaak horen we namelijk achteraf dat men graag GUV gekozen zou hebben vanwege haar kwaliteit van dienstverlening. Dat is erg jammer. Als men dan ook nog weet dat GUV bij een kapitaalverzekering van derden gewoon vaak 1.700 euro goedkoper is, heeft men vaak nog meer spijt. Wij kunnen dat tijdens de open dag uitgebreid toelichten. Mocht u een polis bij een andere verzekeraar hebben, wij vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn.” 

Uitvaartkosten toegelicht
Henk-Jan Harbers, hoofd uitvaartzorg bij GUV: “We vinden het belangrijk mensen goed te informeren en hen gelegenheid te geven vragen te stellen. Een uitvaart is een unieke gebeurtenis. Je kunt het niet overdoen. Daarom is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Vooral de extreme verschillen in tarieven zijn vaak onbekend. De GUV Uitvaartkostenmeter voor de Achterhoek helpt om de kosten van een uitvaart volgens eigen wensen te berekenen. Wij geven graag nadere uitleg waarom GUV anders werkt en daardoor zoveel goedkoper is. Wij hopen zondag 22 mei weer veel mensen te mogen ontvangen en informeren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk