Burgemeester Joris Bengevoord, Luuk Kempers en Yara Aaldijk bij de onthulling van de Green Leaf plaquette. Foto: Han van de Laar
Burgemeester Joris Bengevoord, Luuk Kempers en Yara Aaldijk bij de onthulling van de Green Leaf plaquette. Foto: Han van de Laar

Winterswijk start Green Leaf-jaar met onthulling plaquette

Algemeen

WINTERSWIJK - Op maandag 24 januari ging het Green Leaf-jaar in Winterswijk van start met de feestelijke onthulling van een plaquette op het raadhuis. Het evenement was live te volgen via internet.

OP het programma onder ander bijdragen van Rob Jetten, de nieuwe minister van Klimaat en Energie, van Eurocommissaris Virginijus Sinkevicius (Milieu, Oceanen en Visserij) en Regio Achterhoekvoorzitter Mark Boumans. Tot slot werd de European Green Leaf-plaquette op het raadhuis onthuld, waarmee de start van het Green Leaf-jaar werd gemarkeerd.
Op 9 september 2021 won Winterswijk de European Green Leaf Award 2022. De Europese Commissie heeft deze prijs in 2008 ingesteld voor kleinere gemeenten en steden (20.000-100.000 inwoners) die zich onderscheiden op het gebied van milieu en klimaat. De European Green Leaf Award wordt jaarlijks uitgereikt. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 200.000 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk