Knus werken vanuit je vensterbank: ontspannen of noodzaak? Foto: Vadim Tashbaev
Knus werken vanuit je vensterbank: ontspannen of noodzaak? Foto: Vadim Tashbaev

(Warme) plek voor de kantoorwees

Algemeen

WINTERSWIJK - Hybride werken, virtuele organisatie, het nieuwe werken. De manier waarop we onze werkweek invullen is in hoog tempo veranderd. Steeds meer wordt vanaf huis gewerkt en dat kent voordelen: opeens kun je vanuit Winterswijk voor veel meer bedrijven en organisaties werken zonder dat je geconfronteerd wordt met enorme reistijden. Maar om te nadelen te compenseren, begint het initiatief ‘Kantoorwezen’. 

Door onze verslaggever

In je eentje achter de laptop aan de keukentafel is wat anders dan onder collega’s zijn. Sociale contacten, een idee dat je samen iets doet, iets eenvoudigs als fysiek ‘naar je werk gaan’, waardoor ook weer duidelijk is welke tijd aan werk wordt besteed en wat privé is. In samenwerking met enkele thuiswerkers faciliteert Klimop aan de Noteboomstraat een thuiswerkplek ‘van huis’.

Nieuwe collega’s
Ingegeven door de berichtgeving dat er een nieuwe groep eenzamen aan het ontstaan is, oppert een bezoeker van Klimop hier aandacht aan te besteden. Thuiswerkers zijn soms kantoorwezen, afgesneden van het moederschip. “Wij hebben de koffie klaarstaan en er is genoeg plek om bij ons te werken,” zegt Leander Grooten namens Klimop. Het initiatief biedt professionals de gelegenheid andere thuiswerkers te ontmoeten tijdens koffie en lunch en hun eigen netwerk te verbreden of verdiepen. “Er kunnen verhalen gedeeld worden, maar ook als vakkennis.”

Een warme plek
In het najaar werd het nieuws bekend dat de energieprijzen fiks omhoog gaan. “Thuiswerken gaat dan opeens geldt kosten: thuiswerkers worden lang niet altijd gecompenseerd door hun werkgever.” Voor Klimop een extra reden om juist in de wintermaanden deze pilot te starten. “We doen dit elke donderdag tijdens kantoortijden tot en met maart. Als het aanslaat, kijken we naar een vervolg,” aldus Grooten.

Creatieve plek
Klimop kent verschillende ‘werkruimten’, ieder met een eigen sfeer. Grooten: “Je kunt een stilteplek opzoeken of je vakliteratuur in de huiskamer lezen. Wil je in een meer creatieve ruimte werken of tussen het groen van onze planten, dan kan dat ook. En we hebben natuurlijk een sjoelbak, dartbord en een redelijk complete voetbaltafel.”

Klimop volgt de regels van het RIVM. Thuiswerkers zijn op donderdagen tussen half 9 en 5 uur welkom voor een dag of een paar uurtjes. “Ook als je er even tussenuit wilt en bij ons je lunch wilt opeten, ben je welkom.”

Aanmelden mag (maar hoeft niet) via: kantoorwees@gmail.com. Klimop is te vinden aan de Noteboomstraat 20 in Winterswijk. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk