Afbeelding
Foto: PR

Tips om de winter door te komen

Partnerbijdrage

De wintermaanden komen er weer aan: de een houdt ervan, de ander vindt er niks aan. Door de kortere, koudere en donkere dagen kruipen veel mensen het liefst veilig in hun holletje tot de warmere dagen er weer aankomen. Maar hoe kom je nou goed de winter door? Deze tips helpen je om de winter vol goede moed in te gaan. 

  1. Ga juist naar buiten

Naar buiten gaan in de kou? Waarom zou ik dat doen als ik ook lekker op de bank onder een deken die nieuwste serie op Netflix kan kijken? De reden hiervoor is: je humeur krijgt een boost. Door het natuurlijke licht én de frisse lucht die je inademt, heeft dit positieve effecten op de gezondheid. Niet alleen je humeur, maar ook je immuunsysteem wordt beter. Trek dus die wandelschoenen uit de kast, doe je warme V hals trui of je winter trui heren aan en maak een heerlijke wandeling door het bos. Of het nou regent of niet: binnen no time voel je je opgewekter. Positief en gezond de winter doorkomen? Ga dan naar buiten! 

  1. Sleeping beauty

Niets is minder waar: een goede nachtrust zorgt voor meer energie en positiviteit. Maar vooral in de winter moet je zorgen dat je voldoende slaap krijgt. De donkere dagen en het karige zonlicht zorgen er namelijk voor dat je minder vitamine D, dus minder energie, binnenkrijgt. Om dit energielevel goed op pijl te houden is het belangrijk dat je ongeveer acht uur per nacht slaapt én dat je een vaste routine hebt. Ga dus niet de ene dag om 21:00 naar bed en de andere dag om 01:00, maar zorg voor een vast slaapritme. Een goede nachtrust krijgen? Lees dan eens een boek voor het slapen gaan, drink geen cafeïne en zorg voor een rustige slaapomgeving. Winterdipje voorkomen? Met voldoende slaap ben je al een eind op weg!

  1. Breng voldoende licht in huis

Zoals al gezegd in tip 1: voldoende natuurlijk licht zorgt voor een goed humeur en een beter werkend immuunsysteem. Zorg dus dat je zo veel mogelijk licht in huis brengt: doe alle gordijnen open en maak het zo licht mogelijk voor jezelf. Aangezien het in de winter snel donker wordt, is het slim om binnen ook zo veel mogelijk licht te creëren. Steek die kaarsen aan, koop batterijen voor die gezellige sfeerlampen en zorg dat het hoofdlicht goed werkt: light it up!

  1. Drink genoeg en eet gezond

In de zomer hebben we het warm, zweten we meer en krijgen we de neiging om meer te drinken. In de winter is het kouder en hebben we minder dorst. Toch is het goed om ook dan voldoende te drinken, denk aan ongeveer twee liter per dag. In de winter is je immuunsysteem wat lager waardoor je meer gevat bent voor een griepje. Zorg er dus voor dat je genoeg groente en fruit eten om zo voldoende vitamines binnen te krijgen. Maak bijvoorbeeld een goed gevulde groentesoep of een gezonde stoofschotel. Met al die lekkernijen kom jij de winter wel door! 

Hopelijk helpen deze tips je om jouw winterdip dit jaar te voorkomen of aan te pakken. Denk er dus aan om naar buiten te gaan, voor voldoende licht te zorgen , genoeg te slapen en vitamines binnen te krijgen: de winter overleven is nog nooit zo makkelijk geweest!

Dit artikel wordt u aangeboden door Joemerino.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant