Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er weer zeer diverse vacatures voor mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor anderen. Meer informatie over deze vacatures en over vrijwilligerswerk in het algemeen is te verkrijgen bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2, tel. 0543 – 200026. De coördinatoren zijn aanwezig van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.0 uur. Het mailadres is info@winterswijkdoet.nl..

Wie gun jij een doos vol verrassingen?
Vrijwel niemand in Winterswijk mist met Kerst een hap eten. Ook in Winterswijk worden rondom de kerst veel activiteiten ontplooit. Ongelofelijk veel mensen missen andere mensen om het kerstfeest mee te vieren. Niet dat je per se kerstfeest moet vieren, maar het is wel fijn om wel de gezelligheid, de sfeer, de hoop dat het beter wordt met andere te kunnen delen. Ken jij iemand die je met kerst en de dagen en weken erna wilt verassen en waar je iets mee wilt delen? Gun dan iemand, waarvan jij denkt dat hij of zij het nodig heeft in ieder geval een kerstverrassing. Doe mee met het Kerstpakkettenspektakel van de WUh. Het Kerstpakkettenspektakel werkt als volgt. Haal, vanaf 6 december, bij Boogiewoogie een lege doos. Vul deze doos met verrassingen. Lever deze doos voor 20 december voorzien van een adressticker weer in bij Boogie Woogie. Tussen 20 & 24 december bezorgen vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt jouw kerstpakket anoniem op het door jou aangegeven adres. En vergeet dan niet dat de persoon ook in de weken na de kerst wellicht wat extra aandacht verdient. Met zijn tweeën of drieën is het altijd gezelliger. Maar het vraagt wel initiatief. Door alvast een kerstpakket te sturen neem jij het voortouw en toon je lef. Iedereen kan ook na de kerst het verschil maken. Maar je moet het wel even doen. Want vrienden heb je niet, die krijg je niet van huis uit mee, die maak je, samen. Vriendschap koester je, met vrienden doe je leuke dingen, bespreek je je sores, vier je feest… Niet iedereen leert thuis of op school hoe je vrienden maakt. Er komen heel wat dingen bij kijken. Communiceren, weten wanneer je in welke omstandigheden dingen kan vragen of zeggen, de regels van de cultuur kennen, weten wat taboe is, wanneer je mag roddelen en wanneer absoluut niet… vrienden maken is een hele kunst. Echte vriendschap vraagt tijd. Neem met het Kerstpakkettenspektakel het initiatief om nieuwe vrienden te maken.

Nieuwe vrienden maken gaat niet vanzelf
Vriendschappen zijn ongelooflijk belangrijk voor het geluksgevoel en voor ieders gezondheid. Kom jij, als je om je heen kijkt, tot de conclusie dat het kringetje om jou heen best klein geworden is? Doe er dan iets aan. Nieuwe vrienden maken gaat niet vanzelf. Doe zelf een eerste stap en kom naar één van de activiteiten van WUh. Op maandag en vrijdag is er tussen 14.00 tot 16.00 uur de schildersclub. Op dinsdagmiddag is men, ook vanaf 14.00 uur, onder leiding van Linda Sandman, creatief bezig. Wellicht vind je hier gelijkgestemden en maak je hier nieuwe vriendschappen. Wil je zelf iets nieuws beginnen dat kan ook. Graag helpen we je bij het opzetten van jouw initiatief.

Creatieve vrijwilliger gezocht.
De Pelkwijk is opzoek naar een creatieve vrijwilliger voor de activiteit schilderen en kleuren voor volwassenen. Affiniteit met schilderen en/of kleuren is een pré. De activiteit vindt plaats in groepsverband, tijdens deze activiteit begeleid je ouderen met het kleuren en/of schilderen, bied je ze een luisterend oor en schenk je koffie/thee.
Dit doe je samen met een vaste begeleider van het Huis van de Buurt de Pelkwijk. Het Huis van de Buurt is een plek waar mensen uit de wooncomplexen en uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten en gezellige activiteiten ondernemen.

Voor meer informatie over het kerstpakkettenspektakel en andere activiteiten van de WUh kan men contact opnemen met het Vrijwilligerspunt. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden