Wisselbeker van VVN naar de basisschool in Kotten. Foto: Bert Grevers.
Wisselbeker van VVN naar de basisschool in Kotten. Foto: Bert Grevers.

Basisschool Kotten wint wisselbeker fietscontrole VVN

KOTTEN - Op vrijdagmorgen 26 november kwamen namens VVN-Winterswijk, Joost Warring en Bert Grevers de wisselbeker uitreiken. Twee weken lang, na de herfstvakantie, zijn de vrijwilligers van VVN-Winterswijk bij 16 basisscholen in Winterswijk langs geweest om alle fietsen te keuren op veiligheid. Basisschool Kotten bleek de winnaar met de hoogste score goedgekeurde fietsen: ruim 85 %. Hiervoor kreeg de school de beker. 

Bert: “Voorgaande jaren won nog eens een school met 100 % goedgekeurde fietsen, maar we hebben de normen wat opgeschroefd. Waar in het verleden een heel flauw schijnend voor- of achterlicht nog goedgekeurd werd, moest nu een duidelijk licht zichtbaar zijn; veiligheid moet duidelijk zijn. Er is geen tussenweg.”

Joost: “Over de hele linie bleek de score dit jaar lager dan voorgaande jaren: soms heb je echt een barrel in je handen, waarbij je denkt: hoe durven ouders hun kind met zoiets de openbare weg op te sturen.”
Ook valt op dat soms spliksplinter nieuwe fietsen totaal geen zijreflectie hebben, of het stuur zit gewoon los.

Bert: “Al met al is Kotten de terechte winnaar (met ’t Kempken uit Meddo als goede tweede en Bargerpaske als derde), omdat ze in Kotten de fietscontrole heel belangrijk vinden. De oudervereniging heeft een vóórcontrole gedaan. De school en de ouders vinden dat de kinderen veilig de weg op moeten in het donkere buitengebied.

Naast de felicitaties en de wisselbeker, waren er ook nog 2 kistjes mandarijnen voor de hele school.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden