WWV verliest mooi duel in Apeldoorn van koploper Aquapoldro

WINTERSWIJK - De waterpoloheren van WWV mochten afgelopen zaterdag om 20.30 uur aantreden in zwembad te Sprenkelaar in Apeldoorn. De heren speelden hier de wedstrijd tegen de koploper Aquapoldro, die nog ongeslagen aan kop staat in de eerste klasse.

Voorafgaand werd de wedstrijd voorbesproken en was het duidelijk dat er ontzettend goed verdedigd moest worden, want Aquapoldro won tot nu toe bijna alles met dubbele cijfers. De mannen moesten in de eerste periode dus proberen het hoofd boven water te houden om de kleine winkans in het vizier te houden.
In de eerste periode ging het gelijk op en wist Coen Wilterdink de score te openen, hierna volgden vele counters van de Apeldoonse ploeg, en wist WWV de vele kansen goed te verdedigen. Toch lukte het de Apeldoorners om 3 doelpunten te maken. Sven Mengerink wist nog de 3-2 te maken.
In de tweede periode maakte Aquapoldro helaas snel het verschil en wisten ze maar liefst vier keer te scoren en was het aan het einde 7-2. WWV wist geen doelpunt te maken uit de kansen die er toch echt wel gecreëerd werden.
De derde periode was een kopie van de tweede periode alleen wist Aquapoldro er vijf te maken in plaats van vier en was de stand na deze periode: 12-2.

In de laatste periode was de opdracht om de kansen die WWV creëerde toch beter af te maken, en dat gebeurde dan ook. Peter-Jan Bergervoet en Rudger Hekman wisten het doel te treffen. Ondertussen maakten de heren uit Apeldoorn er nog drie. Een seconde voor tijd wist Jochem Wiggers de eindstand te bepalen met een mooie treffer uit een man-meer-situatie en was de uiteindelijke eindstand 15-5.

De wedstrijd was een mooie pot om te bekijken, helaas wel zonder toeschouwers. De scheidsrechters vonden het verschil niet groot, en gaven aan dat echt de kansen van de Winterswijkers te weinig afgemaakt werden. Desalniettemin hebben de Winterswijkers een mooi spel laten zien in Apeldoorn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden