Jeroen Bruggers, André Pelle en Bart Berenschot ‘blij met het geld’. Foto: Han van de Laar
Jeroen Bruggers, André Pelle en Bart Berenschot ‘blij met het geld’. Foto: Han van de Laar

Louter blije gezichten bij de Plus

‘Dit is een mooie opsteker’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Jeroen Bruggers, eigenaar van de Plus-supermarkten aan de Dingstraat en de Ravenhorsterweg, weet ieder jaar wel een leuke actie te organiseren, zoals sparen voor voetbalplaatjes en plaatjes voor het boek ‘Winterswijk toen en nu’. Deze keer waren de verenigingen aan de beurt. Bij iedere aankoop met een minimaal bedrag kon men spaarpunten verkrijgen. Het ging in totaal om zo’n 25.000 euro. Jeroen: “Ik had de streep getrokken bij vijftig deelnemers. In totaal deden er 44 mee, dus hoefden we niemand teleur te stellen. Sommige bestuursleden hebben wel honderden van de krasloten in handen gehad. Het aardige aan de spaaractie was dat tevens online te volgen was wie welke score had. Ook in de winkels stonden schermen met de tussenstand.

Tweestrijd
Aanvankelijk leek het even een tweestrijd te worden tussen FC Trias en FC Winterswijk. Iedere dag nam een van die twee verenigingen de koppositie over. Uiteindelijk trok FC Trias aan het langste eind. Voorzitter Bart Berenschot van FC Trias en André Pelle penningmeester, namen de cheque die persoonlijk werd uitgereikt door Jeroen in ontvangst. “We zijn heel erg blij met de 1.877 euro. In de kantine hadden we een verzamelpunt staan. Carolien Steintjes en Anne Korten mogen hier overigens niet onvermeld blijven. Zij hebben een groot deel van het krassen voor hun rekening genomen. Wat we met het geld gaan doen? We hebben een jubileum te vieren, dus dit komt goed van pas om het nog feestelijker te maken. Dit is een geweldige opsteker.”

Buitenmeubilair
FC Winterswijk kwam op een fraaie tweede plaats voor wat betreft het te ontvangen bedrag. Marco ter Haar van de sponsorcommissie was erg blij met de cheque van 1.734 euro. We gaan iets extra’s doen voor de jeugd en dan met name voor de meisjesafdeling. Hockeyvereniging Avanti haalde met 933 euro een zevende klassering en gaat van het geld buitenmeubilair aanschaffen. En zo had iedereen zijn eigen verhaal. Louter blije gezichten dus voor de clubs. Alle deelnemers kregen van Jeroen een cheque en een bos bloemen. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer binnenkort nog een foto. Het regende overigens bedankjes aan het adres van Jeroen.

De vraag naar de volgende actie beantwoordde hij met een glimlach: “Als het zover is, maken we het bekend, maar daarvoor is het nu nog te vroeg. We willen ook de concurrentie niet wakker maken. Zeker is wel dat we -als lokale supermarkt- weer iets voor Winterswijk gaan doen. Dat vinden we zelf erg belangrijk!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden