Verschillen aan kop damcompetitie klein

WINTERSWIJK - Na een aantal seizoenen van punten sprokkelen en doorzetten wist Paul Hageman op de clubavond van damvereniging op woensdag 24 november zijn eerste overwinning te behalen in de Winterswijkse damcompetitie. Verder komen door de overwinning van Kees zes dammers binnen twee verliespunten te staan aan de kop van de ranglijst. 

Wim Klaassen was de laatste weken goed op dreef, maar had zijn dag niet tegen de scherpe Paul Hageman. Vroeg in de partij combineerde Paul zich naar 2 schijven voorsprong en toen hij daarna nog een 5-slag uithaalde was het helemaal gespeeld 0-2.
Zeeg Jongkoen stond niet slecht tegen Augustin Saouadogo, maar schatte een combinatie verkeerd in en kon direct opgeven 0-2. Augustin doet hiermee ook goede zaken voor de ratingcompetitie waar hij nu ruim de leiding heeft.
Theo Stoverinck sloot John van Laarhoven op bij zijn rechtervleugel, wat hem later schijfwinst opleverde. Toen Theo nog een kleine combinatie uithaalde was de partij direct gespeeld 2-0.
Frank ten Hagen wist tegen Kees Spruijt net te ontkomen aan een opsluiting en leek naar remise te gaan, Kees verraste in het eindspel echter met een mooie plakker en won daarmee de partij 0-2.
Erik Oonk bood goed tegenstand tegen Henk Sonderen, maar koos in de tijdnoodfase niet voor de beste voortzetting. Henk wist schijfwinst, of een doorbraak te forceren wat hem een overmachtseindspel opleverde 0-2.
Door de uitslagen ontstaat bovenaan een groepje van zes dammers die tussen de twee en vier verliespunten van elkaar afstaan. Voor de tussenstand zie de site.


www.damclubwinterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden