V.l.n.r.: Freddie Kox, Ruud van Dam, Appie Meinen en Hubert Verhaegh. Foto: Han van de Laar
V.l.n.r.: Freddie Kox, Ruud van Dam, Appie Meinen en Hubert Verhaegh. Foto: Han van de Laar

Garage bedrijf Verhaegh & Zn neemt afscheid van APK-keurmeester Appie Meinen

Algemeen

WINTERSWIJK - Garage en bandencentrum Verhaegh & Zn met als eigenaars Hubert en Netje Verhaegh, is een veelzijdig bedrijf. Aanvankelijk werd er begonnen op het bedrijventerrein van Dennenoord. Al snel merkte ze daar niet uit de voeten te kunnen. Voor demontage moest aan veel voorwaarden worden voldaan. Daar is ruimte voor nodig. Alle materialen worden namelijk ontmanteld en hergebruikt. Vloeistoffen worden opgevangen, het plastic gesorteerd en het metaal gaat door de shredder. 

Door Han van de Laar

Prima keuze 
Hubert: “In 1987 hebben we een stuk  grond aan de Snelliusstraat gekocht om daar ons bedrijf te beginnen. Aanvankelijk zijn we er ook gaan wonen. Nu wonen we hier om de hoek. Dat bevalt goed. In de eerste twee jaren dacht ik wel eens: ‘Gaan we het wel redden?’. Maar we hebben er nooit spijt van gehad en het bedrijf loopt goed. Het was een prima keuze. ”

Verhaegh & Zn verricht naast de in- en verkoop van auto’s ook APK-keuringen en doet het onderhoud. Tevens is er een uitgebreide banden-, velgen- en airco service. Uniek voor de regio is de in- en verkoop van nieuwe en tweedehands scooters. Niet alleen auto’s worden gedemonteerd, maar ook scooters. Kortom een veelzijdig bedrijf, dat aangesloten is bij Auto Recycling Nederland en tevens Bovag gecertificeerd. 

Medewerkers
Netje verzorgt de administratie en heeft destijds alle benodigde diploma’s gehaald: “In die tijd had je nog geen online lessen. Ik moest iedere week naar Nieuwengein voor de opleiding ‘vakbekwaamheid voor het autobedrijf’ en ‘het ondernemersdiploma motorvoertuig en fietsbedrijf’. Het was wel zwaar, maar ik geef niet gauw op.”

Hubert houdt zich met name bezig met de in- en verkoop van auto’s en de planning. Verder springt hij bij waar dat nodig is. Ruud van Dam doet vanaf 1 december het onderhoud aan de auto’s, waaronder APK’s. Freddie Kox is er voor al het onderhoud aan de scooters en is tevens monteur. De medewerkers zijn allround inzetbaar. Furkan Sahin loopt stage. Hij volgt de opleiding Business Support aan het Graafschap College. 

Pensioen
De afgelopen negen jaar was ook Appie Meinen werkzaam als monteur bij Verhaegh. Nu gaat hij eind van het jaar met pensioen. Huub en Netje: “We zullen Appie zeker gaan missen, maar we gunnen het hem van harte. Hierdoor heeft Appie nog meer tijd voor zijn kleinkinderen en kan hij ook vaker weer bij de autocross kijken.”

Verhaegh & Zn is te vinden aan de Snelliusstraat 34 en telefonisch bereikbaar via 0543-519274

Inzet eventueel met uitsnede foto 

Uitzwaaien Appie Meinen
Appie Meinen gaat na negen jaar met pensioen. Klanten en relaties van Verhaegh & Zn zijn bij deze uitgenodigd voor een hapje en een drankje op zaterdag 11 december van 13.00 tot 16.00 uur bij het bedrijf. Naast het uitzwaaien van Appie kan er meteen kennis worden gemaakt met de andere medewerkers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk