Madelon, Dane, Fienne, Lindsey, Merle en Benthe met hun gouden plak
Madelon, Dane, Fienne, Lindsey, Merle en Benthe met hun gouden plak PR Penta Winterswijk

Medaille regen voor Penta Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Het was een druk, maar zeer succesvol wedstrijdweekend voor turnsters van Penta Winterswijk. Op zondag 21 november turnden de meiden van supplement G, Nova Jansen, Lisanne Schuurhof, Loïs Lensink en Daniela Put hun eerst wedstrijd in de SAZA hal in Doetinchem. 

Met de nodige zenuwen begonnen de meiden aan hun wedstrijd. Op vloer en sprong lieten ze strakke oefeningen zien. Op brug en balk waren hier een daar wat foutjes maar desondanks mochten ze met het goud naar huis. Nova wist ook nog knap individueel brons te halen.
Ook voor de meiden uit de middenbouw 5 was het een eerste wedstrijd. De middenbouw wedstrijden worden, evenals supplement G in teams geturnd, waarbij het team bestond uit Madelon Vervelde, Merle Kruisselbrink, Benthe Roerdink, Fienne Onnink, Lindsey Sonderen en Dane Jansen. Voor Benthe, Madelon en Merle was dit de eerste officiële turnwedstrijd. Met allemaal mooie sprongen is dit team de wedstrijd gestart. Op brug hebben Fienne en Dane voor het eerst een salto af tijdens een wedstrijd laten zien. Een hele prestatie waar hard voor getraind is.

Ook op balk kwamen keurige oefeningen terug. Waar soms de zenuwen het tijdens de oefening hebben gewonnen, maar ook hier een uitstekend resultaat neergezet. Op vloer sloten ze de wedstrijd knallend af met oefeningen op muziek. Merle haalde hier heel knap de hoogste score van de hele wedstrijd. Al met al hebben alle meiden hele mooie oefeningen laten zien, mochten zij plaatsnemen op de eerste plaats en de gouden medaille in ontvangst nemen.
In de laatste wedstrijd turnden de jeugd turnsters Bente Rensen, Elin Teunissen, Nore Heessen, Nina Somers en Junior turnster Kira ten Hagen. Deze meiden vormden samen één team en kwamen uit in supplement F. De meiden turnden allen de volledige vierkamp, waar zij naast een teamscore, ook een individuele score behaalden. De meiden lieten zien wat zij waard waren en dat zij hard aan hun oefeningen gewerkt hebben. Het team werd beloond met een eerste plaats. Elin wist daarnaast individueel een bronzen medaille te veroveren. Bente mocht het zilver mee naar huis nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk