Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

Algemeen

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er weer zeer diverse vacatures voor mensen die zich vrijwillig in willen zetten voor anderen. Meer informatie over deze vacatures en over vrijwilligerswerk in het algemeen is te verkrijgen bij het Vrijwilligerspunt, Roelvinkstraat 2, tel. 0543 – 200026. De coördinatoren zijn aanwezig van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.0 uur. Het mailadres is info@winterswijkdoet.nl.

Kledingverkoop Leger des Heils
Het Leger des Heils is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om kleding uit te zoeken en te sorteren om deze in hun winkel te verkopen. Iedere week wordt er nieuwe kleding geleverd. Deze kleding wordt uitgezocht, waarbij er gekeken wordt of de kleding netjes en ook in de winkel nog verkoopbaar is. Je kunt hierbij helpen door met een kritisch oog naar de kleding te kijken. Daarnaast wil men met het werk in de winkel rouleren. Het inhangen van de kleding, het bemensen van de kassa en een gesprek met de klanten staan hierbij centraal. Je werkt altijd met collega vrijwilligers. Gezelligheid is belangrijk. Al pratend en met een bakje koffie of thee wordt er heel wat uitgezocht. Lijkt dit je leuk? Dan komt het Leger des Heils graag met je in contact. Voor meer informatie zie de vacature van het Leger des Heils op de site van het Vrijwilligerspunt: wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures/kleding-uitzoeken

Kerstpakkettenspektakel
Vind jij dat iemand; bijvoorbeeld jouw buren, opa en oma of iemand anders in Winterswijk iets extra’s verdient? Schenk hem of haar een eigen gemaakt kerstpakket. Ook voor je vriendje in je klas kun jij met kerst het verschil maken. Schenk hem of haar, zonder dat hij weet wie het geschonken heeft, een leuk kerstcadeau. Ook bedrijven kunnen op dit kerstpakkettenspektakel inhaken. Bestel een paar pakketten extra en geef deze dan af bij Boogie Woogie. Vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt zorgen ervoor dat de kerstpakketten coronaproof bezorgd worden. Kerstdozen zijn vanaf 6 december tijdens de geldende openingsuren af te halen bij Boogie Woogie. Vul naar eigen inzicht en eigen financiële mogelijkheden een doos en lever de gevulde doos, voorzien van naam en adres, voor 20 december in bij Boogie Woogie. De pakketten zullen in de week voor kerst bezorgd worden.

Tijdveiling voor studenten GKC en Schaersvoorde

Samen met het Gerrit Komrij College en Schaersvoorde organiseert het Vrijwilligerspunt een tijdveiling. Er worden op 30 en 31 maart twee veilingen georganiseerd. Eén in het GKC en één in theater de Storm. Het is de bedoeling dat Winterswijkse bedrijven kosteloos items voor deze Tijdveiling beschikbaar stellen. De aanwezige studenten kunnen op deze items bieden. De studenten betalen niet met geld. De items worden met tijd betaald. Uren waarin iemand iets goeds gaat doen voor Winterswijk. Want iemands tijd is goud waard. Er zullen een 30 tal kavels geveild worden. Denk hierbij aan een overnachting in een hotel, of een aantal autorijlessen, bioscoopbezoek enz enz. Uiteindelijk bieden de studenten tegen elkaar op. De hoogste bieder krijgt de kavel, onder notarieel toezicht, toegewezen. Na afloop kan men de bij de aanwezige maatschappelijke organisaties meteen een activiteit vinden waar de studenten de geboden uren wil inzetten.

Overhandiging visie Wijktuinen
Op maandag 22 november werd de visie Wijktuinen digitaal overhandigd aan wethouder Schepers. De vier Winterswijkse speeltuinen Hakkelerkamp, De Vrees, Rozenstraat en Kindervreugd bundelen hun krachten en worden één organisatie: Wijktuinen Winterswijk. Hierdoor kunnen zij in de toekomst kosten en vrijwilligers samen delen. Ook willen zij in de toekomst niet meer alleen een speeltuin zijn voor kinderen, maar moeten de wijktuinen zich ontwikkelen tot de ontmoetingsplek voor de hele wijk. Er wordt ook een beroep gedaan op de jongerenwerkers en het sociaal team van de gemeente Winterswijk. Zij zullen, volgens de visie van de Wijktuinen, meer gebruik van de clubgebouwen van de Wijktuinen moeten gaan maken. Hierdoor kunnen straks alle leeftijden terecht in de wijktuinen. En zijn de tuinen straks weer een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk