Kuessipan draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
Kuessipan draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

Kuessipan: ‘Nu is het tijd voor jouw verhaal’

Algemeen

WINTERSWIJK - De film Kuessipan draait in Filmhuis Winterswijk op dinsdag 30 november om 16.00, om 18.30 en om 21.00 uur 

‘Kuessipan’ vertelt het verhaal van Mikuan en Shaniss, twee jonge vrouwen van de Innu-stam. Ze groeien op in een Innu-reservaat in het oosten van Canada, in Quebec. Als jonge meisjes hebben ze elkaar eeuwige vriendschap beloofd. Daar houden zij zich ook aan, maar wel met vallen en opstaan.

Mikuan groeit op in een liefdevolle familie. Ze droomt ervan schrijfster te worden en naar de stad te verhuizen. Wat heeft die lieve, inwonende oma een mooie, zachte uitstraling!
Shaniss heeft het met haar thuissituatie een stuk minder goed getroffen. Nadat ze het ouderlijk huis heeft verlaten, verloopt haar leven ook verre van op rolletjes. Als jonge moeder woont ze samen met Greg, een jongen die zijn leven niet op orde heeft.
Kuessipan betekent: ‘Nu is het tijd voor jouw verhaal’. Het is een boeiend verhaal over opgroeien, familie, vriendschap, over trots zijn op je afkomst en het vinden van een eigen weg.
Een film met humor, maar die ook de moeizame relatie tussen de autochtone en de ‘witte’ bevolking laat zien. Een film waarin Mikuan een innemend persoon is met een heerlijke lach. En de kijker trakteert op indrukwekkende poëzie.

Reserveren voor deze film kan via www.Skopein.nl en via tel 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald. Daarna vervalt de reservering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk