Meho (links) en Edwin bij Restorante Villaggio. Foto: Verona Westera
Meho (links) en Edwin bij Restorante Villaggio. Foto: Verona Westera

Samen Kerst vieren: kletsen, spelletjes en lekker eten

Algemeen

Kerstdiner voor mensen met klein sociaal netwerk

WINTERSWIJK - Net als twee jaar geleden is er ook dit jaar een kerstdiner voor mensen die het feest samen met anderen willen vieren, bij Ristorante Villaggio. Dit diner is speciaal voor mensen die een klein sociaal netwerk hebben en eerste kerstdag toch gezellig samen met anderen willen doorbrengen. Meho Ademi stelt zijn restaurant open van 12 tot 16 uur voor iedereen die deze Kerst sociale contacten op wil doen. 

Door Verona Westera

“Wie goed doet, goed ontmoet”, is het motto van Meho. In samenwerking met Edwin van Staalduinen eigenaar van Esta Haarmode, organiseert hij dit bijzondere kerstdiner. “Twee jaar geleden zagen we hoe hard het nodig is om iets voor mensen te doen die de Kerst niet met vrienden of familie vieren”, vertelt Meho.”Een mens is een sociaal dier, we hebben behoefte aan sociale contacten en een gesprek, een spelletje met iemand spelen. Dat gaan we dan combineren met lekker eten.” Edwin: “Juist in deze coronatijd denk ik dat veel mensen verlegen zitten om een praatje en contact met anderen.”

Edwin kent de verhalen. “Ik hoor zo veel van mensen die bij mij in de zaak komen. Er zijn zo veel mensen met weinig sociale contacten of mensen die zich alleen voelen, dat wil je niet weten. Het is mooi dat we voor hen iets kunnen doen. We zagen de vorig keer ook dat mensen opleefden”, vertelt Edwin enthousiast. “Het was soms een drempel, maar als mensen binnen waren werd het reuze gezellig en zag je dat zij in gesprek kwamen, dan was het ijs gebroken. Er is bijvoorbeeld een groepje dames dat samen regelmatig samen koffie drinkt ontstaan uit het etentje twee jaar geleden. Prachtig toch?” De heren merkten dat het echt niet alleen ouderen zijn die een klein netwerk hebben. “Helemaal niet!”, weet Meho. “Ook twintigers, dertigers en veertigers schoven de vorige keer aan hoor. Leeftijd speelt geen rol.”

Prijzen
Mensen die mee komen eten kunnen niet alleen lekker kletsen met anderen, maar ook naar muziek luisteren en meedoen met spelletjes. Meho: “Zelfs de prijsjes die er te winnen zijn, zijn afgestemd op sociale contacten, zoals spellen om met minimaal twee mensen te spelen.”

Topzomer
Omdat de kosten geen belemmerende factor mogen zijn, kunnen mensen die dag op kosten van Villaggio eten. “Natuurlijk kost ons dat geld”, aldus Meho. “Maar we hebben een topzomer gedraaid. Ik wil graag iets terug doen voor de Winterswijkers, en dan met name voor hen die wel een steuntje kunnen gebruiken. Iedereen wil toch een gezellige Kerst”, lacht de sympathieke ondernemer. Wie er bij wil zijn en toch een gift wil doen, kan een bedrag doneren. Meho en Edwin zorgen dan dat deze giften besteed worden aan armoedebestrijding in Winterswijk.

‘Ook
twintigers,
dertigers en
veertigers
schoven de
vorige keer
aan’  


Maatregelen
“Ik duim met hart en ziel dat dit door kan gaan”, laat Meho weten. “Het blijft even afwachten hoe de maatregelen rond die tijd zijn.” In ieder geval moet men een geldig coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Veiligheid staat voorop en als er tafels uit moeten om nog meer afstand te houden, dan doen we dat. Zo willen we ook zeker mensen die bang zijn besmet te worden de kans geven om veilig mee te komen eten.”

Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden via mail: info@estahaarmode.nl of via tel. 0543-522857. Ook mantelzorgers zijn welkom. Vervoer hoeft geen probleem te zijn. “Wie niet zelf kan komen wordt opgehaald met een bus. Het wordt allemaal geregeld.”

Meho (rechts) en Edwin bij Restorante Villaggio. Foto: Verona Westera

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk