V.l.n.r. Gerrit te Lindert, Henk Tolkamp, Nelly de Vries en Anneke van Nierop
V.l.n.r. Gerrit te Lindert, Henk Tolkamp, Nelly de Vries en Anneke van Nierop (Present Winterswijk)

Bruggenbouwer Award voor flexvrijwilligers Present

WINTERSWIJK - De Bruggenbouwer Award, die Anneke van Nierop van Present Winterswijk in juli heeft gewonnen, gaat een reis maken door de gemeente. De eerste tussenstop die de award maakt is bij de flexvrijwilligers van Present Winterswijk. Gerrit te Lindert en Henk Tolkamp namen de award tijdens een feestelijke bijeenkomst met alle flexvrijwilligers in ontvangst. Gerrit en Henk zijn sinds de start van Present Winterswijk bevlogen vrijwilligers.

“Gerrit staat altijd open voor de mensen waar hij klust en vindt alle klussen leuk om te doen”, vertelt Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk, “Op Henk kunnen we altijd een beroep doen als chauffeur, bijvoorbeeld voor een verhuizing. De mannen klussen ook regelmatig samen. Op deze manier brengen ze net als alle andere flexvrijwilligers het ‘We zijn er, voor elkaar’ in de praktijk.”

Bruggenbouwers
De reis van de Bruggenbouwer Award is een idee van Anneke van Nierop. Zij won de prijs en wil dit graag vieren door ook andere Winterswijkse bruggenbouwers in het zonnetje te zetten. De tussenstop van de award is de eerste in een reeks van meerdere. De flexvrijwilligers geven hem na een maand door aan een persoon of organisatie die zich inzet voor een mooier en socialer Winterswijk.

In Winterswijk worden al bijna vijf jaar bruggen gebouwd tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn. Het gaat om mensen die niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. In dit bruggenbouwende werk staat Present Winterswijk niet alleen en daarom maakt de award een reis langs verschillende Winterswijkers.

Acht tussenstops
Tot aan de zomer van 2022 zullen er in totaal acht Winterswijkers en/of Winterswijkse organisaties worden verrast met de Bruggenbouwer Award. Wat deze bruggenbouwers gemeen hebben, is dat ze zich inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het omzien naar elkaar. De award wordt eind november/begin december weer doorgegeven.

Wil men net als Gerrit en Henk een brug slaan naar iemand anders? Iemand helpen met een beetje tijd? Dan kan men zich aanmelden als vrijwilliger alleen of met een groep. Om een andere Winterswijker te ontmoeten en hem/haar te helpen bij een praktische klus in huis of tuin: anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl of tel. 06 14747345.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden