<p>Dit jaar geen intocht zoals voorgaande jaren, maar Sint komt zeker naar Sinterswijk. Achieffoto: Verona Westera</p>

Dit jaar geen intocht zoals voorgaande jaren, maar Sint komt zeker naar Sinterswijk. Achieffoto: Verona Westera

Sinterklaas in Winterswijk te volgen via live vlog

WINTERSWIJK - Hoewel Sinterklaas en zijn paard nog steeds niet getraceerd zijn, wordt hij toch zaterdag in Winterswijk verwacht. Het dorp wordt dan omgedoopt tot Sinterswijk. Niemand weet nog precies hoe de Sint naar de Achterhoek zal komen, maar duidelijk is al wel dat dit niet per trein zal zijn, zoals voorgaande jaren. “Het is de bedoeling dat alle kinderen in Winterswijk kunnen genieten van Sinterklaas. We willen dit wel op een veilige manier doen”, laat Peter ten Hagen, een van de organisatoren weten. “Het is de bedoeling dat kinderen na de intocht op tv door de Vlogpiet op de hoogte worden gehouden van waar Sinterklaas in Winterswijk is.” 

Wie zaterdag wil weten waar Sinterklaas precies is in Winterswijk kan vanaf 13 uur via de live vlog op de Facebookpagina van @Sinterswijk zien waar hij en zijn pieten zijn. “Vanaf 14.00 uur zullen Sint en Piet op een bijzondere manier door het centrum gaan. Ik verklap verder niets, anders is het geen verrassing meer”, lacht Peter. Rond 15.30 uur is Sinterklaas bij Hotel Stad Munster, waar hij logeert tijdens zijn verblijf in Winterswijk. 

Activiteiten
In ieder geval zijn de ontwikkelingen de komende tijd ook te zien in het Sinterswijk TV Journaal (van RTV Slingeland). Ook zal de Sint dit jaar voorlezen en kunnen kinderen een kijkje nemen de slaapkamer in Hotel Stad Munster. Sinterklaas is zeker ook in het centrum te vinden en er kunnen schoentjes gezet worden in het PakjesRaadhuis. Wie het leuk vindt, kan een letterspeurtocht door het centrum doen.

Voorleesavonden
De voorleesavonden staan gepland op 22 november van 17.30 tot 18.15 uur en van 18.30 tot 19.15 uur. 23 november van 17.30 tot 18.15 uur en van 18.30 tot 19.15 uur. Kaartjes voor de voorleesavond zijn verkrijgbaar voor 1 euro Bij Peter aan de Torenstraat in Winterswijk.
Sinterklaas logeert tijdens zijn bezoek in Sinterswijk in Hotel Stad Munster aan de Markt in Winterswijk. Kinderen kunnen op 17 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur, 20 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur, 24 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur, 27 november tussen 10.00 uur en 16.00 uur, 1 december tussen 10.00 uur en 16.00 uur, 4 december tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje komen nemen in de slaapkamer van de Sint.

Het oude raadhuis is omgetoverd tot PakjesRaadhuis! Kinderen kunnen daar ook een schoentje zetten. De kleurplaten zijn ook af te halen bij het VVV Inspiratiepunt in het oude raadhuis en Bij Peter aan de Torenstraat. Schoentjes kunnen tijdens de openingstijden van het VVV Inspiratiepunt (van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur) worden gezet van zaterdag 13 tot en met 30 dinsdag november. Vanaf woensdag 1 december kunnen de schoentjes weer worden opgehaald. 

(Programma onder voorbehoud. Hou de site in de gaten voor eventuele wijzigingen)


www.100procentwinterswijk.nl/sinterklaas

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden