Promising Young Woman draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
Promising Young Woman draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

Promising Young Woman draait in Filmhuis

Verhaal geïnspireerd op #MeToo

WINTERSWIJK - Promising Young Woman draait op 23 november op 16.00 uur, om 18.30 uur en om 21.00 uur.

Promising Young Woman, de debuutfilm van regisseur Emerald Fennell, vertelt een verrassend, duidelijk door #MeToo geïnspireerd verhaal.

Carey Mulligan, speelt de aantrekkelijke, 29-jarige Cassie, ooit een veelbelovende medicijnenstudente, maar nu weer thuiswonend met een weinig ambitieus baantje als barista. ’s Avonds laat begeeft ze zich in het nachtleven waar ze zich voordoet als ladderzatte, dus makkelijk te veroveren seksuele prooi. Want, zoals een van de mannen in de film tegen zijn vrienden zegt, een dronken vrouw alleen in een nachtclub, die vraagt erom. Maar wee de Mr Nice Guy die in haar sluwe val trapt, die is nog niet jarig. De romantische avond eindigt steevast niet in bed maar in een voor de man zeer teleurstellende scène waarin Cassie hem confronteert met zijn stuitende gedrag.

Gaandeweg komen de kijkers erachter wat Cassie precies drijft. Zonder al te veel weg te willen geven komt het er op neer dat ze wraak wil nemen voor wat haar beste vriendin in een soortgelijke situatie is aangedaan. In een doorsnee Hollywood wraakthriller zou dit gegeven al snel ontaarden in een bloederig tafereel, maar regisseur Fennell pakt het onconventioneler en inventiever aan. Cassie probeert de mannen een lesje te leren en dat doet ze op weliswaar intimiderende, maar ook originele wijze.

Promising Young Woman is geen film vol zoete romantiek, maar wel een intelligente zwarte komedie met een duidelijke boodschap. De film werd door Fennell zelf treffend omschreven als ‘popcorn poison’.

Oscar
Carey Mulligan trekt daarbij alle acteer-registers open. Zij weet van Cassie een fraai tegenstrijdige, intrigerende hoofdpersoon te maken, een prachtig gelaagd personage met een missie. Zij werd voor haar prachtrol genomineerd voor een Oscar. Promising Young Woman zelf won de Oscar voor het Beste Originele Scenario.

Reserveren
Reserveren voor deze film kan via www.skopein.nl of 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald. Daarna vervalt de reservering.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden