<p>Witte Tempel, een werk van kunstenaar Fidus. Foto: PR</p>

Witte Tempel, een werk van kunstenaar Fidus. Foto: PR

(kunstenaar Fidus)

Jalf Flach spreekt over kunst, ethiek en utopieën

Lezing bij Gastgalerij Ankomm’n

WINTERSWWIJK  - Vorige maand sprak Jalf Flach bij Ankomm’n over kunst, spiritualiteit en mystiek. Op 25 november worden opnieuw twee maal twee thema’s behandeld bij Gastgalerij Ankomm’n. Voor de pauze ‘Kunst en Ethiek’. Ethiek is de leer van het goede en het kwade. Hoe verhoudt de kunst zich hiermee?  Daarvoor wordt ingezoomd op: Marilyn Monroe, het iconoclasme, de zondagstrein, Circus Jeroen Bosch, Joseph Beuys, Marina Abramovic, het dier in de kunst, flash mobs, het naakt, en nog heel veel meer.

Na de pauze wordt gesproken over ‘Kunst en Utopie’. Utopieën beschouwt men doorgaans als mooi, maar niet realistisch, klopt dat ook?  Aanwezigen staan stil bij ‘Utopia’ van Thomas More en andere Utopisten. Utopie versus dystopie krijgt enige toelichting. De Arts&Crafts beweging, de Art Nouveau, utopische volkshuisvesting en tuinsteden lijken geslaagde voorbeelden. Maar hoe zit het met allerlei tempels en ‘de ideale stad’?  Het futurisme bracht architectuur die de menselijke maat oversteeg maar bij het fascisme in de smaak viel. Surrealisten, fantasten en de street art droegen bij aan een geheel eigen vorm van een utopische wereld.

Het is mogelijk deze presentatie live of via Zoom te volgen. Opgave voor deelname en verdere info via anita@ankommn.nl. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. 

Gastgalerij Ankomm’n is te vinden aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-West.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden