Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

Algemeen

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er weer uitdagende vacatures voor vrijwilligers.

STOA zoekt Bingomaster
STOA Winterswijk heeft als doel het sociale en culturele welzijn van ouderen in Winterswijk te bevorderen. De stichting doet dit door het regelmatig organiseren van allerlei activiteiten. De STOA overlegt regelmatig met de Winterswijkse ouderenbonden, maar de stichting heeft geen banden op politiek of levensbeschouwelijk gebied.
Wekelijks kunnen ouderen aan diverse activiteiten deelnemen. Zo houdt men iedere derde zondag van de maand een bijeenkomst waar alleengaanden elkaar ontmoeten. Samen genieten van een heerlijke maaltijd tegen een betaalbaar tarief. Nieuwe mensen ontmoeten of bekenden van vroeger. Gezellig babbelen over zaken die senioren bezighouden. Daarnaast is er ook nog tijd om een spel te doen, zoals kaarten, rummikub of bingo. De dag begint altijd met een paar rondjes bingo. Voor de bingo zoekt STOA iemand die het spel leidt en die ook vooraf de prijsjes inkoopt. Het gaat dus om ca 2 uur in de maand. Wie vindt het spelletje Bingo leuk en wie wil een gezellige groep ouderen één keer per maand een paar uurtjes bezig houden. Bijzonderheden zie de website van de Stoa in Winterswijk. https://www.stoawinterswijk.nl/Activiteiten/#Alleengaand.Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via mail info@stoawinterswijk.nl of bel met Jolanda Beijers tel. 0543 517887.

Duurzaamheidsvrijwilligers
Het Vrijwilligerspunt en het Centrum Duurzaam Winterswijk zijn op zoek naar vrijwilligers die affiniteit met duurzaamheid en/of energiearmoede hebben.
Het Centrum Duurzaam Winterswijk is een informatie- en inspiratiecentrum voor duurzaamheid, gevestigd in het oude raadhuis. Als vrijwilliger help je in het centrum bij allerlei groene acties, je helpt inwoners met vragen of verwijst ze door naar de beschikbare adviesdiensten. Samen maken we Winterswijk zo groener en duurzamer. Kijk hiervoor ook op www.duurzaamwinterswijk.nl.
Een van de speerpunten van het Centrum Duurzaam Winterswijk is de aanpak energiearmoede. De kranten staan vol met de stijgende energieprijzen. Voor mensen met al een te krappe portemonnee is dit helemaal slecht nieuws. Met eenvoudige energiebesparende maatregelen kun je echter geld besparen. Via acties en concreet advies gaat men Winterswijkers die te maken hebben met energiearmoede ondersteunen.
Ben je sociaal en betrokken bij de doelgroep? En wil je hierbij helpen? Dan ga je vanuit het Centrum Duurzaam Winterswijk actief op pad om mensen thuis te helpen en te ondersteunen.
Of ben je een doener en praktisch en technisch ingesteld? Dan ben je zeer welkom bij het duurzame Klusteam van het Vrijwilligerspunt. Je helpt dan inwoners bij het nemen van eenvoudige energiebesparende maatregelen als ze zelf niet de mogelijkheden hiervoor hebben.
Je bepaalt zelf op welke manier je voor het Centrum Duurzaam Winterswijk aan de slag zou willen gaan en voor hoeveel uren je inzetbaar bent. Uiteraard krijg je ondersteuning en wordt gezorgd voor de benodigde cursussen en trainingen. Ook maakt men graag gebruik van jouw eigen kennis en ervaring. Wil je meer weten of je aanmelden als vrijwilliger voor het Centrum Duurzaam Winterswijk? Meld je dan aan bij het Vrijwilligerspunt intake@vpwinterswijk.nl of bij Anna-Lena Penninx van Centrum Duurzaam Winterswijk: duurzaam@winterswijk.nl.

Voor Vrijwilligerswerk en of informatie over de Winterswijkse Uitdaging kan men van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur binnen lopen bij Boogie-Woogie, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk, tel. 0543 200026 of mail naar info@winterswijkdoet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant