Scheidend penningmeester Marijke Bosman. Foto: PR
Scheidend penningmeester Marijke Bosman. Foto: PR

De Robber huldigt jubilarissen

Algemeen

Hans van Leeuwen volgt penningmeester Marijke Bosman op

WINTERSWIJK - In zalencentrum Zonnebrink hield bridgeclub de Robber onlangs de algemene ledenvergadering. Tijdens deze vergadering werd Ellen Bekkers gehuldigd vanwege haar 40-jarig lidmaatschap. Zij werd in mei 1981 lid, toen de vereniging nog in restaurant Wamelink aan de Wooldseweg haar wekelijkse speelavond hield. De voorzitter Klazien Hartemink huldigde ook Wil Woordes die alweer 25 jaar lang bridge speelt bij de Robber. Beide jubilarissen werden verrast met een bos bloemen en de felicitaties.

Bestuurswissel
De jaarlijkse ledenvergadering werd 6 maanden later gehouden dan gebruikelijk doordat de leden van de Robber lange tijd vanwege de corona-maatregelen niet bij elkaar konden komen. De penningmeester Marijke Bosman werd na meer dan 6 jaar afgelost door het nieuwe bestuurslid Hans van Leeuwen. Marijke ontving uit handen van de voorzitter bloemen en een attentie, en werd hartelijk bedankt voor haar inzet en haar gastvrijheid tijdens de vergaderingen van de commissie kascontrole in de afgelopen jaren.

Leren Bridgen
De voorzitter besteedde ook aandacht aan de cursus Leer Bridgen voor Beginners die door de Robber georganiseerd gaat worden. Op 2 november start een nieuwe cursus. De cursus bestaat uit 2 delen van elk 10 lessen en wordt gegeven op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in het Zonnebrinkcentrum aan de Zonnebrink in Winterswijk. Meer informatie is te verkrijgen bij de vereniging.

Uitslagen
Na afloop van de vergadering kom de wekelijkse speelavond kon beginnen. In de A-lijn werd gewonnen door het paar Truus Jansen & Geertje Peetsold met 57,5%, die met dit percentage nét de jubilaris Ellen Bekkers aftroefden. Ellen Bekkers speelt samen met Joost Braaksma en eindigde met 56,25% op de 2e plaats. Dit werd veroorzaakt doordat het paar zich als enige in het 20e spel liet verleiden tot een slecht zittend 3SA bod, wat leidde tot de overwinning voor de dames Jansen-Peetsold. In de B-lijn werd gewonnen door Bennie en Rie Mulder met 61,25%. Ondanks drie compleet verloren spellen wist het echtpaar op de overige gespeelde spellen toch een grote voorspong te boeken. De kersverse nieuwe penningmeester Hans Van Leeuwen, die deze avond met Klazien Hartemink speelde, eindigde op de 2e plaats met 56,67%.

De Robber heeft 110 leden en speelt wekelijks op dinsdagmiddag en dinsdagavond in zalencentrum Zonnebrink. De dinsdagavond zit vol, maar voor de dinsdagmiddag zijn nog plaatsen beschikbaar om mee te spelen. Meer informatie over de vereniging of over leren bridgen is te verkrijgen via mail.


secretaris@derobber.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant