Lezing Peter Linnartz over duurzaam imkeren

Algemeen

WINTERSWIJK - De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) afdeling Winterswijk houdt een lezing die interessant kan zijn voor imkers, aankomende imkers en liefhebbers van de natuur.

Peter Linnartz komt spreken over `Duurzaam imkeren voor bij en honing`. Hij is een ervaren professioneel imker met 40 jaar ervaring. Aan de hand van veel beeldmateriaal neemt hij aanwezigen mee in zijn werkwijze door het hele seizoen.

De nadruk ligt op zijn systematische methode om de volken op natuurlijke wijze te splitsen als ze er zelf aan toe zijn. De methode biedt tal van voordelen die aan bod komen met daarnaast geringe inspanningen van de imker en weinig verstoring van het natuurlijk gedrag van het bijenvolk maar toch ook een grote honingoogst.

De bijeenkomst is op woensdag 10 november vanaf 20 uur, in het Zonnebrinkcentrum (Zonnebrink kerk). Koffie of thee vooraf of in de pauzen kost 1,50 euro en moet gepast afgerekend worden. Mensen die interesse hebben, kunnen zich tot uiterlijk 6 november opgeven bij bkuipers@cumail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant