Nieuwe cursussen starten in november. Foto: Paul Remmelts
Nieuwe cursussen starten in november. Foto: Paul Remmelts Paul Remmelts

Nieuwe cursussen starten in november

Algemeen

Bieb biedt hulp bij het digitaler worden

WINTERSWIJK – De wereld wordt steeds digitaler. Meer en meer wordt aan de burger gevraagd om zaken digitaal te regelen. Het aanvragen van toeslagen, het regelen van een verlenging van je rijbewijs, contact leggen met de huisarts of het ziekenhuis. Maar wat als iemand niet zo digivaardig is? De Bibliotheek Oost-Achterhoek biedt graag hulp in de vorm van cursussen, workshops en spreekuren.

Digitaal cursusaanbod
Er worden verschillende cursussen in de Bibliotheken in de Oost-Achterhoek gegeven: Computercursussen Klik & Tik (voor echte beginners en iets gevorderden), Digisterker (waarbij er hulp geboden wordt bij zaken waarvoor je een DigID nodig hebt), Digitaal Gezond (over het gebruik van de digitale toepassingen rond zorg en welzijn), Digitheek (korte workshops over uiteenlopende onderwerpen), maar ook spreekuren waarbij je met een gerichte vraag terecht kunt bij een medewerker. Meer informatie hierover is te vinden op: www.oostachterhoek.nl/cursussen. Natuurlijk kunnen geïnteresseerden ook terecht in de bibliotheekvestigingen, waar een handige folder met informatie en het programma klaarligt en waar medewerkers meer informatie kunnen verstrekken.

Cursussen en workshops Winterswijk
In de gemeente Winterswijk starten op de volgende momenten cursussen: 8 november, 10.00 uur, Winterswijk: Digisterker, omgaan met de sites van de overheid; 9 november, 19.00 uur, Winterswijk: Klik & Tik op een Androidtablet; 9 november 10.00 uur, Winterswijk: Klik & Tik voor echte beginners; 10 november , 9.30 of 10.30 uur, Winterswijk: Cursus tablet/smartphone/laptop; 16 november, 19.00 uur, Winterswijk: Klik & Tik voor iets gevorderden.

Gratis cursussen
Cursussen zijn gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden betalen 60 euro voor één cursus, of worden alsnog lid voor 55 euro (met gebruik van alle dienstverlening, inclusief onbeperkt aantal cursussen). De workshops Digisterker zijn voor iedereen gratis.

Opgave
Aanmelden voor één van de cursussen of workshops kan via www.oostachterhoek.nl/cursussen, of via 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant