Overijssel en Gelderland onderzoeken welbevinden regenbooggemeenschap

REGIO - De acceptatie van de regenbooggemeenschap in Gelderland en Overijssel is licht toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Vizier-Oost en Radboud Universiteit Nijmegen. Voor het onderzoek is gedetailleerd ingezoomd op subgroepen en op de verschillen per regio. In de steden, in Twente en de Achterhoek is de acceptatie hoger.

De onderzoekers laten ook zien op welke gebieden er nog gewerkt kan worden aan acceptatie. Transgenders, aseksuelen, queers en non-binaire mensen voelen zich minder geaccepteerd. Binnen de sport ervaren homoseksuele mannen dat ook.

Gelders inclusiegedeputeerde Peter van ’t Hoog: “Fijn dat onderzoekers zo gedetailleerd informatie hebben kunnen ophalen. Er ligt een gedegen onderzoek dat we delen met gemeenten. Wij blijven ons inzetten voor een inclusief Gelderland, waarin iedereen kan meedoen.” 

Eind oktober starten Gelderland en Overijssel een leernetwerk over regenboogbeleid voor gemeenten. Het gehele onderzoek is terug te vinden op: vizieroost.nl/publicaties/welzijn-lhbtiqa-2021

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden