<p>Er liggen veel boeken in de opslagom verkocht te worden. Foto: Mariel ter Maat</p>

Er liggen veel boeken in de opslagom verkocht te worden. Foto: Mariel ter Maat

(Mariel ter Maat)

Leesvoer inslaan voor herfst- en winter op Excelsiors boekenmarkt

WINTERSWIJK - Na een succesvolle boekenmarkt in juni 2021 zit de boekenopslag van Excelsior alweer bomvol. Daarom wordt de tweedehands boekenmarkt op zaterdag 6 november opnieuw gehouden in het MFA Pelkpark. De ideale kans om nog boeken in te slaan voor de koude dagen die in aantocht zijn. Uiteraard wordt er tijdens de boekenmarkt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. 

De laatste jaren is dit succesvolle evenement van Muziekvereniging Excelsior bekend geraakt bij vele boekenliefhebbers, die de hele dag kunnen snuffelen tussen de vele soorten boeken; van romans en thrillers tot themaboeken over flora en fauna, techniek, religie, poëzie en diverse hobbyboeken. Een speciaal gedeelte van de zaal wordt ingericht met kinderboeken. Er zijn boeken voor de allerkleinsten, de beginnende lezers, gevorderde lezers maar ook voor tieners. Daarnaast in diverse categorieën: zelfstandig lezen, educatief, creatief, prenten- en sprookjesboeken. De boeken zijn zorgvuldig uitgezocht en gesorteerd.

Succesformule
De boekenmarkt van Excelsior heeft tijdens de voorgaande edities al vele bezoekers blij naar huis doen gaan.De prijzen variëren van 0,50 tot 3,50 euro. Ook zijn er die dag boeken in de aanbieding. Er is een mogelijkheid om te betalen met de pin. De deuren zijn open vanaf 10.00 uur.

Goed doel
Boeken kopen levert dubbel voordeel op. Bezoekers kunnen namelijk hun persoonlijke bibliotheek aanvullen en Excelsior kan haar muziekbibliotheek uitbreiden. Van de opbrengst worden onder andere nieuwe muziekstukken gekocht. Zo kan Excelsior in de toekomst weer mooie concerten verzorgen.

Boekeninzameling
De zolder onlangs opgeruimd? Grote hoeveelheden boeken kunnen opgehaald worden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Willie Schurink, oudpapier@excelsior-winterswijk.nl. Overgebleven boeken kunnen ook langs worden gebracht. De inzamelings- en opslaglocatie is gevestigd in een loods aan de Narcisstraat 2 in Winterswijk. Hier zijn regelmatig op maandag de vrijwilligers van Excelsior aanwezig. Voor exacte data en tijden kan contact worden opgenomen via het genoemd e-mailadres.

De deuren van MFA PelkPark aan de Hakkelerkampstraat 55 in Winterswijk worden op 6 november om 10.00 uur geopend. Het Tweedehands Boekenhal duurt tot 15.00 uur. 


opleiding@excelsior-winterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden