Centrum Duurzaam Winterswijk zoekt vrijwilligers. Foto: PR
Centrum Duurzaam Winterswijk zoekt vrijwilligers. Foto: PR

Vrijwilligers gezocht voor diverse functies

Centrum Duurzaam Winterswijk & aanpak energiearmoede
Het Vrijwilligerspunt en het Centrum Duurzaam Winterswijk zijn op zoek naar vrijwilligers. Heb je affiniteit met duurzaamheid en/of energiearmoede en wil je inwoners hiermee helpen? Meld je dan snel aan als vrijwilliger!
Het Centrum Duurzaam Winterswijk is een informatie- en inspiratiecentrum voor duurzaamheid, gevestigd in het oude raadhuis. Als vrijwilliger help je in het centrum bij allerlei groene acties, je helpt inwoners met vragen of verwijst ze door naar de beschikbare adviesdiensten. Samen maken WUh Winterswijk zo groener en duurzamer. Kijk hiervoor ook op www.duurzaamwinterswijk.nl.
De kranten staan vol met de stijgende energieprijzen. Voor mensen met al een te krappe portemonnee is dit helemaal slecht nieuws. Met eenvoudige energiebesparende maatregelen kun je echter geld besparen. Via acties en concreet advies gaan WUh Winterswijkers die te maken hebben met energiearmoede ondersteunen.
Ben je sociaal en betrokken bij de doelgroep? En wil je hierbij helpen? Dan gaan we vanuit Centrum Duurzaam Winterswijk samen actief op pad om mensen thuis te helpen en te ondersteunen. Of ben je een doener en praktisch en technisch ingesteld? Dan ben je zeer welkom bij het duurzame Klusteam van het Vrijwilligerspunt. Je helpt dan inwoners bij het nemen van eenvoudige energiebesparende maatregelen als ze zelf niet de mogelijkheden hiervoor hebben.
Uiteraard krijg je van ons ondersteuning en zorgen we voor de benodigde cursussen en trainingen. Ook maken we graag gebruik van jouw eigen kennis en ervaring. Wil je meer weten of je aanmelden als vrijwilliger voor het Centrum Duurzaam Winterswijk? Meld je dan aan bij het Vrijwilligerspunt intake@vpwinterswijk.nl of bij Anna-Lena Penninx van Centrum Duurzaam Winterswijk: duurzaam@winterswijk.nl.

Oral History,
Ofwel gesproken geschiedenis, is een interviewtechniek die de persoonlijke herinneringen van mensen vastlegt. De verhalen die hieruit voortkomen vertellen de menselijke kant van de geschiedenis en kunnen worden ingezet voor uiteenlopende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan publicaties, routes, films en tentoonstellingen.
De interviews worden met een voicerecorder opgenomen, volledig uitgetypt en vervolgens bewerkt tot een kort verhaal. De Werkgroep Oral History is onderdeel van de Vereniging Het Museum. In de afgelopen jaren hebben de werkgroepleden interviews gehouden over de thema’s: scholtenboerderijen, woonwagencentrum Dennenoord, gastarbeiders. historisch waterbeheer, mijn jeugd in oorlogstijd. De werkgroep zoekt nieuwe leden, die na een korte opleiding aan de slag gaan als interviewer. In de opleiding leer je interviewen volgens de oral history methode. In de werkgroep denk je ook mee over nieuwe thema’s. Ben je oprecht geïnteresseerd in de persoonlijke verhalen van mensen en kun je goed luisteren? Dan komen wij graag met jou in contact.

Groene Tuin
In Winterswijk is de Groene Tuin Actie gestart om ervoor te zorgen dat er minder stenen in tuinen komen en meer groen. Mensen die minimaal 4 vierkante meter van hun tuin ontstenen krijgen gratis tuinadvies, gratis afvoer van stenen, gratis compost en gratis plantmateriaal (Kijk voor meer informatie over de voorwaarden op www.klimaatwijswinterswijk.nl). Voor deze Groene Tuin Actie zoekt het VrijwilligersPunt mensen die willen helpen met het verspreiden van Groene Tuin Actie flyers in de versteende Winterswijkse wijken die wel wat extra groen kunnen gebruiken. In totaal gaat het om ongeveer 8 uur in de maand oktober die flexibel in te delen is. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Anna-Lena Penninx van Centrum Duurzaam Winterswijk: duurzaam@winterswijk.nl

Voor meer info over bovenstaande onderwerpen kan men contact opnemen met het Vrijwilligerspunt. De coördinatoren van het Vrijwilligerspunt zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aanwezig. Adres; Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2, tel 0543 200026, E-mail info@winterswijkdoet.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden