WSG verslaat koplopers

WSG verslaat koplopers

WINTERSWIJK - In de tweede competitieronde wisten zowel de schakers van WSG 1 als 2 te winnen van de koploper. De hoofdmacht won in Zevenaar nipt met 3,5-4,5. Captain Han Schuurmans gaf in de tijdnoodfase het goede voorbeeld. Jochem Mullink won materiaal en daarna de partij. Reinhard Funke hield de sterkste Zevenaarder keurig op remise. 

Ook Arent Luimes en Thiemen Dekker hielden hun partij prima in balans. Emma de Vries raakte een kwaliteit kwijt en kon dat niet meer rechtzetten. Bij een 2,5-3,5 tussenstand kwam de zege echter niet meer in gevaar. Arjan van Lith stond een kwaliteit voor en hoewel zijn tegenstander nog lang doorspeelde, was het pleit beslecht. Khaled Darwisch speelde niet slecht, maar miste nog wat wedstrijdritme in zijn seizoensdebuut en verloor een eindspel.

WSG 2 moest in Zwolle aantreden tegen ZZS. Het was zo’n dag waarop het balletje steeds dezelfde kant oprolt, namelijk de kant van de Winterswijkse schakers. Daniel Kloster won een kwaliteit en pion en maakte het daarna goed af. Dick Boogaard offerde een kwaliteit en daarna nog een stuk en had opeens een niet te verdedigen matnet.

Bert te Sligte sprong met zijn paarden door de stelling van zijn tegenstander en won materiaal. Gerard Harbers stond de hele tijd onder druk en bezweek daar onder. Dat bracht de tussenstand op 1-3.

Dick van Wamelen wikkelde af naar een gewonnen toreneindspel. Eén matchpunt was daarmee binnen. Henrik Lösing had een stuk geofferd. Omstanders vonden het maar lastig, maar volgens Lösing had hij steeds kansen. En dat bleek (1-5). Henri Abbink blunderde in goede stelling, maar zijn tegenstander maakte de laatste fout (1-6).
Marcel Krosenbrink kwam goed uit de opening maar liet zijn tegenstander weer in de race komen. Uiteindelijk kon hij nog wegkomen met een gewonnen toreneindspel (1-7).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden